İlk sukuk ihracına ilgi yoğun

Hazine'nin dolar cinsi sukuk ihracında ilk getiri beklentisi mid-swap artı 200-210 baz puan. Fiyatlama öncesi oluşan 1.5 milyar doların üzerinde talep olduğu belirtiliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hazine Müsteşarlığı'nın İslami bir borçlanma aracı olan sukuk ihracı ile bu piyasada yapacağı ilk ihraçta oluşan ilk getiri beklentisi mid-swap artı 200-210 baz puan oldu.

Bankacılar 5.5 yıl vadeli dolar cinsi sukuk ihracında ilginin yüksek olduğunu belirtirken, fiyatlama öncesi oluşan talebin 1.5 milyar doların üzerinde olduğunu söylediler.

İhraçta 1 milyar dolara kadar borçlanma öngörülürken fiyatlamanın yarın tamamlanması bekleniyor.

Hazine uluslararası sermaye piyasalarında kira sertifikası ihracı olanaklarını araştırmak üzere Citigroup, HSBC ve Kuwait Finance House iştiraki olan Liquidity House'a yetki vermişti.

Hazine'nin döviz ve TL ihracının bir gösterge oluşturması, özel sektörü de tetiklemesi ve Körfez yatırımcılarının ilgisi düşünüldüğünde Türkiye'nin daha önce tam olarak faydalanmadığı İslami yatırımcı kitlesinden kısa vadede milyarlarca dolarlık fon sağlaması bekleniyor.

Türkiye, 1980'li yıllardan beri ilgili borçlanmalar için çalışmalarda bulunmuş ancak daha önce hiç ihraç aşamasına gelmemişti.

Hazine'nin sukuk piyasasında henüz bir ihracı bulunmazken, dolar cinsi ihraca aracılık edecek Kuwait Finance House'un Türkiye'deki iştiraki Kuveyt Türk'ün hali hazırda Londra'da işlem gören 100 ve 350 milyon dolarlık iki sukuk ihracı bulunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir