İMKB ve Kazablanka Borsası işbirliğine gitti

İMKB Başkanı işbirliği konusunda "Nihai anlamda borsalarımızın her alanda işbirliğini artırmak ve mümkün olursa piyasaların birbirleriyle entegre bir şekilde çalışmasını sağlayabilmeyi amaçlıyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) ile Kazablanka Borsası işbirliğine giderek bir mutabakat zaptı imzaladı.

Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen Avrupa Borsalar Federasyonu'nun (FESE) Genel Kurulu kapsamında düzenlenen imza töreninde konuşan İMKB Başkanı İbrahim Turhan, bu mutabakat zaptıyla iki borsa arasında, teknik imkanlar, bilgi birikim paylaşımı, karşılıklı olarak personelin teknik destek alması da dahil olmak üzere çok geniş bir işbirliği için ilk adımın atıldığını bildirdi.

Turhan, şunları kaydetti: "Nihai anlamda borsalarımızın her alanda işbirliğini artırmak ve mümkün olursa, piyasaların birbirleriyle entegre bir şekilde çalışmasını sağlayabilmeyi amaçlıyoruz. Yani nihai olarak, Faslı bir yatırımcının istediği zaman İstanbul'dan, İstanbul'daki bir yatırımcının istediği zaman Fas'tan menkul kıymet almasını, satmasını mümkün hale getirmeyi amaçlıyoruz. Tabii bu mutabakatla bunu hemen hayata geçirmiyoruz ama inşallah bu bir ilk adım teşkil eder. Bu önemli bir adım."

Kazablanka Borsası Başkanı Karim Hajji de,"Biz bu süreci bir kaç yıl önce Sayın Hüseyin Erkan'la başlatmıştık. Bu mutabakat zaptını imzalamaktan çok memnunum" dedi. Türkiye'nin ekonomik performasını ilgiyle takip ettiklerini söyleyen Hajji, "Burası harika bir ülke. Türkiye ile Fas'ın ilişkileri çok eskilere dayanmaktadır. Türkiye'nin son yıllarda kaydettiği ekonomik gelişme, aynı zamanda borsasının gelişmesi bize örnek teşkil ediyor. Fas Borsası'nın da İMKB'nin kaydettiği gelişmeyi kaydedeceğini umuyorum" dedi.

Turhan'dan eski başkan Erkan'a tebrik

Bu arada İMKB Başkanı Turhan, İMKB Eski Başkanı Hüseyin Erkan'ı Dünya Borsalar Federasyonu yönetimindeki yeni görevinden dolayı tebrik etti. Turhan, "Değerli arkadaşım Hüseyin Erkan kendisi Kazablanka Borsası ile İMKB arasındaki bu yakınlaşma sürecinin başlatılmasında çok önemli katkılarda bulundu. Bu projenin mimarlığını yaptı. Ama burada bulunmasının özel bir sebebi de var. Kendisi çok yakın zamanda, bizim de yönetim kurulu üyesi olduğumuz, Dünya Borsalar Federasyonu'nun Genel Müdürlüğü'ne atandı. Dünya Borsalar Federasyonu'nun ilk Genel Müdürü oldu. Bu vesileyle kendisinini bir kez daha kutluyorum" dedi.

Avrupa Borsalar Federasyonu Genel Kurulu İstanbul'da

30 ülkeden 46 borsanın üye olduğu Avrupa Borsalar Federasyonu'nun genel kurul toplantısı İstanbul'da Çırağan Sarayı'nda yapıldı. Açılışını FESE Başkanı Hans Ole Jochumsen'in yaptığı toplantıya Birleşik Krallık Hazine Mali Sekreteri Mark Hoban ve 30 ülkeden dünya borsalarını temsilen üst düzey yöneticiler katılım gösterdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir