ING Bank 550 milyon TL kâr açıkladı

ING Bank Türkiye, ilk yarıda vergi öncesi 550 milyon TL kâr açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ING Bank Türkiye’nin 3 Ağustos 2017 tarihinde açıkladığı konsolide finansal sonuçlara göre 2017 yılının ilk yarısında Banka’nın aktif toplamı 58 milyar TL, vergi öncesi kârı ise 550 milyon TL olarak gerçekleşti. Bunun yanı sıra, ING Bank’ın özkaynaklar hacmi 5.4 milyar TL’ye, sermaye yeterlilik oranı ise yüzde 19.40 seviyelerine ulaştı.

ING Bank Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay, açıklanan finansal veriler hakkındaki değerlendirmesinde şunları kaydetti:

“2017 yılının ilk yarısını da başarılı bir performans ile tamamladık. Vergi öncesi kârımız 550 milyon TL olarak gerçekleşti. Krediler toplamımız 44 milyar TL’ye ulaşırken, geniş tabanlı ve küçük tasarrufları kapsayan mevduat hacmimiz 25.1 milyar TL seviyesinde gerçekleşti.

Müşterilerimize her zaman her yerden, kolay ve zahmetsiz bir şekilde hizmet sunmak amacıyla dijital ve mobil kanallarda hızla büyümeye devam ediyoruz. Haziran sonu itibarıyla, dijital kanalları kullanan toplam aktif müşterilerimiz içindeki mobil bankacılık müşteri payı yüzde 90’lara ulaştı. Mobil bankacılık kullanıcı sayımız ise yılsonuna göre yüzde 33’lük artış ile 589 bine yükseldi. Mobil uygulamaların yanısıra, kullanıcı odaklı tasarım ve yapay zeka destekli yeni nesil bankacılık uygulamalarında da güçlenmeye devam ediyoruz.. Bu paralelde, özellikle analitiği tüm bankacılık süreçlerimizde daha fazla kullanarak, veriyi akıllandırma konusuna
yoğunlaştık.

Kredi Garanti Fonu (KGF) teminatlı krediler, bu dönemde de odağımızda olmaya devam etti. KGF’nin kefalet desteği ile Haziran sonu itibariyle 6 bini aşkın müşterimize 7,3 milyar TL’lik kredi kullandırdık. Bu kredilerin yüzde 90 gibi önemli bir bölümünü yeni krediler oluşturdu. KGF destekli krediler, KOBİ’ler açısından finansmana erişim imkanlarını ciddi oranda artırırken sektöre de kredi büyümesi, aktif kalitesinin iyileştirilmesi ve sermaye yeterliliklerinin kontrol altında tutulması anlamında katkı sağladı.

Müşterilerimizin finansmana en sağlıklı ve hızlı şekilde ulaşması için robot teknolojileri uygulanması da dahil bir dizi teknolojik iyileştirme gerçekleştirdik."

Bu konularda ilginizi çekebilir
ING