İngiltere de faizleri sabit bıraktı

BoE, faiz oranlarını ve varlık alım miktarlarını değiştirmedi, 2017 ekonomik büyüme beklentisini artırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiltere Merkez Bankası (BoE) politika faizini oybirliğiyle yüzde 0.25'te sabit tuttu varlık alım programında da değişiklik yapmayarak 435 milyar sterlin olarak devam ettirme kararı aldı; İngiltere'nin 2017 yılına dair ekonomik büyüme beklentilerini artırdı.

BoE açıklamasında dikkat çeken noktalardan bir tanesi ise bazı politika yapıcıların enflasyon hedefini aşma konusunda tolerans seviyelerinin sınırlarına "biraz daha yaklaşmış" olması oldu.

Fakat banka yine de düşük faiz oranları konusunda rahat olduğu mesajını verdi. Açıklamada enflasyonun iki yıl içerisinde Kasım ayında tahmin edilenden daha düşük olacağının beklendiği belirtildi.

İngiltere'nin 2016 yılı ekonomik büyümesi G7 içerisindeki diğer tüm ülkelerin ekonomik büyümelerinden daha hızlı gerçekleşirken, ülkenin Avrupa Birliği'nden çıkma kararı sonrası ekonominin darbe alacağını söyleyen BOE'nin de kafasını karıştırdı.

BoE, 2017 yılı için şimdi yüzde 2 büyüme beklediğini söylerken, bu rakam hem ekonomistlerin beklentilerinin üzerinde hem de yüzde 1.4'lük bir önceki tahminin üzerinde oldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir