İngiltere'de hizmet PMI beklentinin üzerinde

İngiltere'de hizmet sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi, beklentilerin üzerine çıkarak mart ayında 55 puana yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiltere'de hizmet sektörü, geçen ay beklentinin üzerinde büyüme kaydederek 55 puana yükseldi.

Markit /CIPS'ten yapılan açıklamaya göre, şubat ayında puan olan hizmet sektörü, martta 53,3 seviyesinde olan beklentinin üzerinde gerçekleşerek 55 puana çıktı. Uzmanlara göre, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) çıkış sürecine karşın ülke ekonomisinin yaklaşık üçte birlik kısmını oluşturan hizmet sektörü gücünü korumaya devam ediyor.

IHS Markit ekonomisti Chris Williamson, konuya ilişkin değerlendirmesinde, hizmet sektöründe mart ayında görülen hızlı büyümenin, ekonominin ilk çeyrek itibarıyla yavaşlama sürecine girmesini engellemeye yetecek seviyede olmadığını belirtti.

Williamson, İngiliz ekonomisinin geçen yılın son çeyreğinde yüzde 0,7 oranında büyüme kaydettiğini hatırlatarak, bu yılın ilk çeyreğinde büyümenin ancak yüzde 0,4 seviyesinde olabileceğini bildirdi.

İngiltere'de inşaat sektörü PMI verisi, martta bir önceki ay kaydedilen 52,5 seviyesinden 52,2 seviyesine gerilemişti. Hafta başında açıklanan imalat sektörü PMI verisi de martta bir önceki aya kıyasla yavaşlayarak 54,2 seviyesinde gerçekleşmişti.

PMI verilerinde 50 seviyesinin üstü sektörde büyümeye işaret ederken, bu seviyenin altı sektörel daralma olarak yorumlanıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir