İş Bankası'na 1.1 milyar dolar sendikasyon

Kredinin toplam maliyeti 2012 Mayıs ayında gerçekleşen sendikasyona göre 10 baz puan azalarak Libor + yüzde 1,35 ve Euribor + yüzde 1,35 olarak açıklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İş Bankası, yurt dışı bankalardan 572,6 milyon euro ve 404,5 milyon dolar olmak üzere iki dilimde yaklaşık 1,1 milyar dolar sendikasyon kredisi sağladı.

Kredinin anlaşması 12 Eylül 2012 tarihinde İstanbul'da imzalanırken, işlemde Standard Chartered Bank PLC koordinatör banka olarak yer aldı.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali imza töreninde, İş Bankası'nın 2011 yılının aynı döneminde alınan sendikasyon kredisinin tamamını yenilediğini belirterek, bu başarının altında genelde Türkiye ekonomisine ve bankacılık sektörüne olan güvenin, özelde ise İş Bankası'nın dünya çapındaki muhabir bankalarla güçlü ve uzun soluklu ilişkileri, öncü konumu ve uluslararası piyasalardaki bilinirliğinin bulunduğunu söyledi.
 
Dış ticaretin finansmanında kullanılacağı açıklanan sendikasyon kredisinin en yüksek tutarla katılan bankalara ait bölümünün toplam maliyeti 2012 Mayıs ayında gerçekleşen sendikasyona göre 10 baz puan azalarak Libor + yüzde 1,35 ve Euribor + yüzde 1,35 oldu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir