İş Bankası'na 300 milyon dolar seküritizasyon kredisi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İş Bankası, yurt dışı havale akımlarına dayalı seküritizasyon programı kapsamında 185 milyon Euro ve 50 milyon ABD Doları tutarında yeni bir seküritizasyon kredisi sağladı. Yaklaşık 300 milyon dolar tutarındaki kredi, 12 yıl vadeli 50 milyon euro tutarında 1 ve 5 yıl nihai vadeli üç dilim olmak üzere toplam dört ayrı dilimden oluşuyor.

Raiffeisen Bank International AG, Sumitomo Mitsui Banking Corporation Europe Ltd ve Wells Fargo Securities, LLC'nin düzenleyici bankalar olarak görev aldığı seküritizasyon kredisi işlemine, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından "A" notu verildi.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (European Bank for Reconstructionand Development-EBRD) tarafından sağlanan 50 milyon Euro tutarındaki 12 yıl vadeli kaynak; Orta Ölçekli Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı kapsamında, yenilenebilir enerji, atıktan enerji üretimi ve endüstriyel enerji verimliliği konularında orta ölçekli yatırımların finansmanı için kullandırılacak. Söz konusu krediyle, Türkiye'nin enerji arzına katkıda bulunan ve belirli çevresel ve sosyal standartları sağlayan sürdürülebilir enerji projelerine destek sağlanacak. İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Ertürk, "Eylül 2013 itibariyle kullandırdığımız kredilerin aktiflerimiz içindeki payı yüzde 65'e yaklaştı. Enerji sektörüne özel bir önem veriyoruz. EBRD'den sağladığımız kaynakla, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerjiye verdiğimiz desteği artırarak sürdüreceğimizi belirtmekten memnuniyet duyuyorum." açıklamasını yaptı. İş Bankası,yurt dışı havale akımlarına dayalı seküritizasyon programı kapsamında,2012 yılında 125 milyon euro ve 225 milyon dolar tutarında kaynak sağlamıştı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir