İş Bankası'na AYB'den 150 milyon euro kredi

İş Bankası, küçük ve orta ölçekli işletmelerin finansmanında kullanılmak üzere Avrupa Yatırım Bankası'ndan iki dilim halinde toplam 150 milyon Euro karşılığı kredi sağladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye İş Bankası, Avrupa Yatırım Bankası'ndan (AYB), çalışan sayısı 250'ye kadar olan KOBİ'ler ile “Midcap” olarak adlandırılan ve çalışan sayısı 250 ile 3.000 arasında olan işletmelere kullandırılmak üzere 150 Milyon Euro kredi kullandı. İşletme sermayeleri ya da toplam maliyeti 50 milyon Euro'ya kadar olan yatırımların finansmanında kullandırılmak üzere alınan ve 123,6 milyon ABD Doları ve 50 milyon Euro olmak üzere iki dilimden oluşan kredinin nihai vadesi 8 yıl olarak belirlendi.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Ertürk, “AYB ile 2009 yılından beri işbirliği yapıyoruz. İlişkilerimiz her yıl gelişiyor ve bundan büyük memnuniyet duyuyoruz. Avrupa Yatırım Bankası'ndan sağladığımız krediler, fonlama kaynaklarımızın çeşitlenmesine ve ortalama vadesinin uzamasına katkı sağlıyor, ayrıca Türkiye ekonomisinin lokomotifi konumunda olan KOBİ'lere daha uygun maliyetlerle kredi kullandırmamıza yardımcı oluyor” dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir