İş Bankası’nın desteğiyle satrançta çıta yükseliyor

İş Bankası, Batum’daki ‘Dünya Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’nda da başarılı sporcularını yalnız bırakmadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FERHAT POLAT

BATUM - Türkiye satranç sporunda, özellikle de İş Bankası’nın desteğiyle birlikte son 10 yılda önemli mesafe kat etti. 2005 yılından bu yana Türkiye Satranç Federasyonu’nun (TSF) ana sponsorluğunu üstlenen İş Bankası, başarı çıtasının daha da yukarılara çıkarılmasını hedefliyor.

İş Bankası ve TSF yönetimi Gürcistan’ın Batum kentinde düzenlenen “Dünya Yaş Grupları Satranç Şampiyonası” nda Türkiye’yi temsil eden 9 çocuğa destek vermek amacıyla çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Senar Akkuş, TSF Başkanı Gülkız Tulay ve İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Suat Sözen ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarette Türkiye’yi temsil eden sporculara moral ve destek verildi. İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Senar Akkuş, satrançta gelinen noktadan oldukça memnun olduklarını, bu nedenle de sponsorluk anlaşmasını 6 yıl daha uzattıklarını anımsattı. Akkuş, “Bu görevi üstlenmemizde, satrancın çocukların ve gençlerin zihinsel gelişimlerine önemli katkılar yapan, gençleri zarar verici alışkanlıklardan koruyan bir eğitsel araç olmasının büyük payı bulunuyor” dedi. Akkuş, Türkiye genelinde yaklaşık 44 bin ilköğretim okulu olduğunu ve İş Bankası 16 bin 841 satranç sınıfı açtıklarını vurguladı.

“Lisanslı sporcu sayısında tüm federasyonları geçtik”

TSF Başkanı Gülkız Tulay da 2005 yılında 30 bin olan lisanlı sporcu sayısının 2016 yılında 698 bin 270’ye ulaştığına dikkat çekti. Bu sayıyla Türkiye’deki tüm federasyonların önünde yer aldıklarına vurgu yapan Tulay, lisanslı sporcu sayısında bir milyonu hedeflediklerini aktardı. Tulay, Türkiye’nin Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) 2016 Ekim ayı ülkeler sıralamasında 27’nci sırada bulunduğunu anımsatarak, “Türkiye İş Bankası bu kapsamda hedeflerimize ulaşmada en büyük destekçimiz, onların verdiği desteği çok önemsiyoruz” dedi.

‘Yeni hayata bir hamle’

kasımda başlıyor İş Bankası sponsorluğunda gerçekleştirilen son projeye de değinen Tulay, “Yeni hayata bir hamle” adıyla Adalet Bakanlığı desteğinde geçen ay Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce protokolü imzalandığını hatırlattı. İki bine yakın hükümlü, tutuklu çocuğun ve gencin bulunduğu 31 ceza infaz kurumunda toplam 40 satranç sınıfı açılmasını içeren “Yeni hayata bir hamle” projesinde satranç takımlarının üretilmeye başlandığını, kasım ayı ortasında üretimin biteceğini bildiren Tulay, “Haftada en az 3 gün 2’şer 3’er saat eğitim vermeyi planlıyoruz. Oradaki çocuklar 4 yaştan başlayıp 18 yaşına kadar. Kasım ayından itibaren proje işlemeye başlayacak” dedi.

Türkiye’yi, Batum’da 9 sporcu temsil ediyor

8-10-12 yaş grubunun yer aldığı 2016 Dünya Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’nda 66 ülkeden 700’ü aşkın sporcu yer alıyor. Turnuva kapsamında Türkiye’yi, ülkede şampiyon olmuş ya da Türkiye derecesi yapmış 9 sporcu temsil ediyor 31 Ekim tarihine kadar devam edecek şampiyonada Türkiye’yi Sıla Çağlar, Kerem Erten, Ediz Gürel, Elif Keskin, Ekin Barış Özenir, Efe Hakan Öztürk, Suğra Tepeli, Ahmet Utku Üzümcü, Elif Zeren Yıldız temsil ediyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir