İş planlarımıza sadığız ve hedeflerimizde sapma yok

ERGO Türkiye Satış ve Pazarlamadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Yıldırım Türe, hedef ve stratejilerine paralel birçok faaliyette bulunduklarını belirterek "Temel süreçlerimizden bazılarında revizyona gittik ve önemli yapısal değişikliklerde bulunduk" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yakup SAYAR 

ERGO Türkiye Satış ve Pazarlamadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Yıldırım Türe, sürdürülebilir karlı büyüyen bir şirket olma yönünde gerekli olan tüm adımları attıklarını ve atmaya devam edeceklerini belirterek; "Tamamen iş planımıza sadık kalarak hedeflerimizde sapma yok" dedi. 

ERGO Türkiye Satış ve Pazarlamadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Yıldırım Türe,  sektöre yönelik düşüncelerini ve ERGO'nun hedeflerini DÜNYA ile paylaştı. 

ERGO Türkiye olarak, ana hedeflerinin Türkiye'de sürdürülebilir karlı büyüyen ve önde gelen bir sigorta şirketi olduğunun altını çizen Türe, "Bu hedefe ulaşmak için de "müşteriler ve satış ortaklarımız için mükemmel hizmet", "üstün teknik bilgi birikimine sahip olmak" ve "operasyonel mükemmellik" alanlarında 3 temel stratejik öncelik belirledik. 2013'ün ilk yarısında bu hedef ve stratejilerimize paralel birçok faaliyette bulunduk; temel süreçlerimizden bazılarında revizyona gittik ve önemli yapısal değişikliklerde bulunduk. Yılın sonuna geldiğimizde prim üretimi hedefimizin yüzde 90'ını karşılamış olacağız. Gerekli olan tüm adımları attığımızı ve atmaya devam edeceğimizi, tamamen iş planımıza sadık kaldığımızı rahatlıkla söyleyebilirim"  diye konuştu. 

Finansal gücü olanlar kalır 

Türkiye sigorta pazarının son yıllarda çok önemli bir büyüme performansı gösterdiğini ve birçok yabancı oyuncunun dikkatini ve yatırımlarını çektiğini hatırlatan Türe sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugüne baktığımızda yeni oyuncular pazara girebilir; birleşmeler ve şirket satın almaları gerçekleşebilir ya da sektördeki birleşmenin bir parçası olarak bazı şirketler sektörden çekilebilir diye düşünüyorum. Biz, ERGO Türkiye olarak, güçlü bir strateji ve yeterli finansal güce sahip şirketlerin piyasada kalacağına ve gelecekte Türkiye sigorta sektörünün potansiyelini ortaya çıkaracağına inanıyoruz."

Sektöre yönelik öngörülerini sorduğumuz Yıldırım Türe, "İşimizin esas noktası sigorta edilebilir riskleri yönetmek, bu yüzden de risk yönetiminde ve sigortalama konusunda mükemmeliyetçiliğe ve aktif risk dağıtımına önem veriyoruz.  Biz ERGO olarak fiyatlarımızla değil hizmet kalitemizdeki seviye ile öne çıkacağız ve elbette makul ve uygun fiyatlı çözümler sunacağız. İşimizin hizmet kalitesine ve müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanmak olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu. 

Tek sorun kârsızlık değil 

Sektördeki kârsızlık sorununa değinen Yıldırım Türe, "Pazarda yaşanan en büyük sorun kârlılık ancak pazardaki tek sorun bu değil" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Penetrasyon oranı ve müşterilerin sigorta bilinci oldukça düşük. İnsanların risk farkındalığı artırılmalı. Sektöre istikrar kazandırmak için düzenlemelerde yapılan sürekli değişikliklerden kaynaklanan sürprizler en aza indirilmeli."

2008'de grubun şirket hisselerinin yüzde 100'ünü satın almasından bu yana birçok yatırım yapıldığını ifade eden Yıldırım Türe, "Pazara ve ülkeye olan güvenimiz tam olduğu için yatırım yapmaya devam edeceğiz. Yeni ve güçlü üst yönetimimizle birlikte sürdürülebilir karlı büyümeye ve başarıya ulaşmak için işimizin her alanında birçok icraatta bulunmayı sürdüreceğiz" dedi.

Sektördeki fiyat bazlı rekabette ortak bir yol bulunacağına inanmadığını ifade eden Yıldırım Türe, "Fark yaratılabilecek tek alan hizmet kalitesi. Sigortacılık işi matematik gibidir; ürününüzü satmadan önce tüm riskleri hesaplamalı ve doğru fiyatı belirlemelisiniz. İstenen kârlılığa ancak bu şekilde ulaşılabilir" diye konuştu. 

Acenteler en önemli kanalımız 

Sohbetin sonunda acentelere yönelik görüşlerini paylaşan Türe, ERGO olarak, acentelerini sadece aracı olarak değil, şirketin satış stratejilerinin çok önemli bir parçası olarak gördüklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye operasyonumuzun neredeyse en önemli dağıtım kanalı acentelerimiz ve gelecekte de temel satış kanalımız olmaya devam edecekler. Başarıya ulaşmamız için etkin acentelerle iş birliği yapmamız bizim için oldukça önemli."

Bankalar sigortadan çıkabilir 

Geçmiş yıllarda da banka sigortacılığının önemli ve güçlü bir kanal olduğunu ve bu hızlı gelişimiyle de olmaya devam edeceğinin altını çizen Yıldırım Türe, "Öngörümüz gelecekteki Solvency II gereksinimleriyle ve düzenlemeler nedeniyle bankaların sigortacılık operasyonlarını satabileceği yönünde. Bu sebeple de acentelerin her zaman sigortacılık pazarındaki ana dağıtım kanalı olarak kalacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

BES portföyümüzü koruyoruz 

Bireysel Emeklilik Sistemi'ndeki (BES) son eylemlerine yönelik düşüncelerini paylaşan Yıldırım Türe, "Biz BES işinden kolay vazgeçmedik. BES, sermaye birikimi kalitesi konusunda önemli bir araç ancak bir sigortacılık çözümündense daha çok bir bankacılık ürünü ve orta ve uzun vadedeki tüm senaryoları değerlendirdiğimizde odağımızı agresif bir büyüme yerine mevcut portföyümüzü korumak ve iyi yönetmeye çevirdik. Lisansımız elimizde ve mevcut müşterilerimize hizmete devam ediyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir