'İş Tedarik' sistemi dijital ortamda

İş Faktoring Genel Müdürü Erdal Aral, 'İş Tedarik' uygulamasının alıcı ve satıcıları online platformda buluşturan, her iki tarafa da fayda sağlamayı amaçlayan bir ürün olduğunu belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İş Faktoring, tedarikçi finansmanı ürünü 'İş Tedarik' uygulamasını dijital ortama taşıdı. İş Faktoring Genel Müdürü Erdal Aral, "Endüstri 4.0'ın hayatımızın her alanını etkilediği gibi, finansal hizmetlerin süreçlerinin de hızı ön planda tutacak şekilde evrilmesi kaçınılmaz olmuştur. Şirket olarak bu dönüşümün farkındalığıyla, toplam hacmimiz içinde payı artan Tedarikçi Finansmanı ürünümüzü de 'İş Tedarik' uygulaması ile dijital ortama taşıdık" dedi.

Aral, 'İş Tedarik' uygulamasının alıcı ve satıcıları online platformda buluşturan, her iki tarafa da fayda sağlamayı amaçlayan bir ürün olduğuna işaret ederek şu açıklamayı yaptı:

"Tedarikçiler; alacaklarını vade beklemeden tahsil ederek nakit akışlarını optimize etmek, geniş tedarik zincirine sahip olan güçlü alıcılar ise, tedarik süreçlerinde kesintiye uğramamak ve faaliyetlerini sağlıklı şekilde sürdürmek için tedarikçilerinin finansmana kolay erişimlerini sağlamayı istemektedirler. Bu kapsamda tedarik zinciri finansmanı; tedarikçilerin bir finans kuruluşu tarafından finanse edilmeleri için, alıcıların faturalarını onaylamayı kabul ettiği bir düzenleme olarak da tanımlanabilmektedir. İş Tedarik uygulaması; işletmelerin finansman işlemlerini daha hızlı ve güvenli gerçekleştirmelerini, operasyonel iş yükünü azaltarak zamandan tasarruf etmelerine yardımcı olur."

Erdal Aral, İş Faktoring olarak bir başka dijital ürünleri olan ÇEKMATİK'i de anlattı. Aral, "KOBİ ve mikro segment müşterilerimizin belirli bir tutara kadar olan faturalı işlemlerinde hızlı finansmana ulaşabilmesi için 2017 yılının Kasım ayında hayata geçirmiştik. Yeni ürünümüz; müşterilerimize, Çekmatik mobil uygulaması, Facebook Messenger ya da kurumsal web sitemizi kullanarak kredi taleplerini zaman ve mekan sınırı olmadan 7gün 24 saat iletmelerini ve belirli bir tutara kadar olan taleplerinde değerlendirme sonucunu birkaç saniye içerisinde alabilme imkanını sunmaktadır" dedi.

Aral, teknolojinin getirdiği fırsatlardan yararlanılarak oluşturulan bu yapıların müşterilerinin kısa vadeli nakit ihtiyaçlarına hızlı çözüm üretmenin yanı sıra e-posta ya da telefon trafiği ile yürütülen sürecin çok daha dinamik ve etkin olmasını sağladığına da değindi.

Bu konularda ilginizi çekebilir