Kazak bankası, Şekerbank'taki payını artırıyor

Kazak bankası Kazkommertsbank, Şekerbank'taki Kazakistan Devlet Varlık Fonu'na ait olan yüzde 19,37 hissenin satın alınması için anlaşma imzaladı. Hisse devir işleminin gerçekleşmesi durumunda Kazkommertsbank’ın payı yüzde 30.28'e yükselecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kazakistan bankası Kazkommertsbank JSC ile Kazakistan Milli Servet Fonu Samruk Kazyna JSC arasında  Şekerbank hisselerinin satın alınmasına ilişkin hisse devir sözleşmesi bugün imzalandı. 

Şekerbank tarafından yapılan açıklamada, Şekerbank'ın yüzde 19.37'sine sahip olan Samruk Kazyna JSC'nin elindeki söz konusu Şekerbank hisselerini devretmek amacıyla Kazkommertsbank JSC ile bir hisse devir sözleşmesi imzaladığı bildirildi. 

Hisse devrinin yasal izinlerin alınması sonrasında gerçekleştirileceği ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:  

"Bu işlemin gerekli yasal izin ve görüşmelerin sonunda olumlu sonuçlanması halinde Kazkommertsbank JSC'nin bankamız sermayesindeki doğrudan pay toplamı yüzde 30,28'e yükselecektir. Böylece, Kazkommertsbank JSC, bankamızda yüzde 35,44 hisseye sahip olan Şekerbank T.A.Ş. Personeli Munzam Sosyal Güvenlik Ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı (SEMVAK) ile birlikte Şekerbank T.A.Ş.'nin ana hissedarlardan biri olacaktır" 

Açıklamanın ardından Şekerbank hisseleri saat 13:48'de yüzde 7.14 primle 1.8 liradan işlem gördü.​

14-022.jpg