Kazançların bir bölümü verildi

İspanya desteğiyle alıcılı açılan İMKB'de gün 204 puan artışla gün içi en düşük seviye olan 57.504 puandan tamamlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Haftanın ilk işlem gününe yükselişle başlayan İMKB, gün içinde gelen kar satışlarıyla kazancının bir bölümünü geri verdi. İMKB'de gün 204 puan artışla gün içi en düşük seviye olan 57.504 puandan tamamlandı. Sabah 1.8050 seviyesinde alıcı bulan dolar ise öğleden sonra 1.8260 seviyesine çıktı.

Piyasalar yeni haftaya İspanya'nın yardım alacağı haberiyle pozitif başladı. Dış piyasalarla birlikte alıcı açılan İMKB, cari açıktaki düşüş trendinin devam etmesiyle daha da rahatladı. İlk seansta en yüksek 58.274 seviyesinin test eden borsada, ikinci seansta kar satışlarıyla bir miktar geri çekilme yaşandı. Borsa gün içi en düşük seviye olan 57.504 puandan kapandı.

Güne pariteye bağlı olarak sert düşüşle başlayan dolar, bankalararası piyasada açılışın ardından 1,8055'e kadar geriledi. Kur, daha sonra gelen alışlarla tekrar yükselerek 1.82’nin üzerine çıktı. Kapalıçarşıda dolar 1.8250 liradan euro 2.2850 liradan günü tamamladı.

Tahvil-bono piyasasında bugün alıcı seyir izlendi. Cuma günü spot kapanışta ortalama yüzde 9.18, valörlüde son işlemlerde ise yüzde 9.14 seviyesinde olan gösterge tahvilde bileşik faiz bugün yüzde 8.90 seviyesine indi.

AB'nin İspanyol bankalarını kurtarma planı kapsamında 100 milyar euroluk bir kaynak ayırmasının ardından altının onsu sabah 1.600 dolara doğru yükseldi. Ardından ise 1.590 seviyelerine geri çekilme yaşandı. Kapalıçarşıda Cumhuriyet altını 627 liradan, çeyrek altın da 154 liradan satıldı.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir