Kıbrıslı bankacılara eğitim verecek

Türkiye Bankacılar Birliği, Kuzey Kıbrıslı bankacılara eğitim desteği verecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB), Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği (KKBB) ile başlattığı bankacılık eğitim programı beşinci yılını tamamladı. Program kapsamında bugüne kadar 3 bin Kuzey Kıbrıslı bankacı eğitimlerden yararlandı. 

TBB'den yapılan açıklamaya göre, TBB ve KKBB arasında yapılan işbirliği anlaşması kapsamında 2008'de başlatılan "Bankacılık ve Finans Eğitimleri" beşinci yılını doldurdu. 

TBB Eğitim Merkezi bünyesinde eğitim veren Türkiye'nin önde gelen bankacı, akademisyen, finans ve kişisel gelişim uzmanlarından oluşan eğitmen kadrosu ve KKBB desteğiyle Lefkoşa'da düzenlenen seminerlerde bugüne kadar 3 bin Kıbrıslı bankacı yer aldı. 

Şubat-Mayıs 2014 döneminde verilen "Kredilerde Sorun Yaşanacağının Öncü Görstergelerini Farketmek", "Mali Analiz Teknikleri ve Kredilendirme Süreci", "Finansal Piyasalar Analizi ve Tahmin Yöntemleri" ve "İş Mükemmelliği" eğitimlerine  toplam 131 bankacı katıldı. 

Bankacılık ve finans konularında teknik bilgilerin yanı sıra, kişisel gelişim ve iletişim başlıklarında da verilen seminerlere Eylül'de başlayacak 14. dönemle devam edilecek. 

TBB, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bugüne kadar, aralarında "Bankacılık Etiği, Kredi Değerlendirme ve Risk Yönetiminde Scoring, Rating ve Mali Analiz' Benzerlikler, Farklılıklar ve Etkileşim", "Kredi Limit ve Teminat Yapılandırma Süreci", "Stresli İlişkilerin Yönetimi: İlişkilerde Etkililik, İkna Etmek ve İtibar Yaratmak", "Diksiyon Eğitimi", "Genel Bankacılık Eğitimi", "Dijital Pazarlama Yol Haritası: Strateji, Araçlar ve Örnekler" ve "Banka Muhasebesi" başlıklarının da yer aldığı 136 seminer düzenledi. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir