Koç ve Gözde satışlarla açıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Köprü ve otoyollar ile Başkent Gaz'ın özelleştirme ihalelerinin iptal edilebileceği yönündeki açıklamanın ardından, ihalelerde en iyi teklifi veren Koç Holding ve Gözde Girişim satış baskısıyla açıldı.

Açılışın ardından Koç Holding hisseleri (KCHOL) yüzde 2.54 kayıpla 9.22 liradan, Gözde Girişim hisseleri (GOZDE) yüzde 9 kayıpla 3.86 liradan işlem görüyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan, son dönemde yapılan bazı özelleştirme ihalelerinde alınan tekliflerin yeterli olmadığını ve bunların iptal edilebileceğini belirtirken, otoyol-köprü ve Başkent Gaz ihalelerini bunlara örnek olarak gösterdi. 

İstanbul 1. ve 2. Köprü ile bazı otoyolların 25 yıllığına özelleştirilmesi için düzenlenen ihalede en iyi teklifi 5.72 milyar dolar ile Koç Holding-Malezyalı UEM Group Berhad-Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı ortak girişim grubu verirken, bu teklif özelleştirme tarihinin en büyük ikinci teklifi olmuştu.

Tera Menkul Analisti Kenan Turan, "Özelleştirme ihalelerinin iptali ile ilgili sinyaller verildi. Koç Holding ve Gözde Girişim ihaleleri kazandığında, birkaç gün boyunca hisselerdeki yükseliş sürmüştü. Şimdi iptal olasılığı hisselerde baskı yaratabilir" dedi ve ekledi:

"İhalelerin iptal edilmesi, bundan sonraki özelleştirmeler açısından da güven yaratma bakımından olumsuz etki yaratacaktır."