Kredi kartında taksit sayısı artıyor

BDDK, kredi ve kredi kartında taksit sayısının artırılmasıyla ilgili çalışma başlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda, vatandaşların ödeme şartlarını daha da rahatlatmak için tüketici kredilerinin taksit sayısını artıracaklarına yönelik açıklamaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Hem tüketici kredileri hem de kredi kartları tarafında çalışma yaptıklarını belirten Akben, konunun Finansal İstikrar Komitesi'nde de (FİK) tartışıldığını ve bu konuda çalışma yapılması kararı alındığını söyledi. 

Her iki konuda da ödemelerin esnetilebilmesi çalışmalarının bulunduğunu ifade eden Akben, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Türkiye Bankalar Birliği başta olmak üzere diğer ilgili kurumlarla birlikte çalışıyoruz. Detaylı çalışma en kısa sürede tamamlanacak." diye konuştu. 

Akben, çalışmaları bir hafta, 10 gün içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini, ilgili tüm tarafların görüşü alınarak konuyu neticelendireceklerini bildirdi. 

BDDK Başkanı Akben, kredi kartları konusunda da, "Gecikmeye düşen alacaklarla ilgili de yapılandırmaya yönelik bir çalışma içerisindeyiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bankalara konut kredisi ve sanayicilere uyguladıkları faizleri düşürme çağrısında bulunmuş, ardından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı
Mehmet Ali Akben, bu çağrıyı büyük bankaların yöneticileri ile konuşup değerlendireceklerini söylemişti.

Akben ayrıca, sektörün kredi kartı taksit sayısının artırılması ve tüketici kredilerindeki vade süresinin uzaması beklentisine ilişkin olarak, bu konuyu Merkez Bankası ile birlikte çalışacaklarını ve ardından hükümetin gündemine getireceklerini ifade etmişti.