Kredi kartında yeni düzenleme gündemde

BDDK Başkanı Öztekin, "Kredi kartında rekabeti artırıcı düzenlemeler üzerinde çalışıyoruz. Bankalardan gelen talepleri değerlendiriyoruz” dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin, kredi kartın rekabeti artırıcı yeni düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını söyledi.

3. Arap-Türk Bankacılık Forumu’nda CNBCe.com'a konuşan Öztekin, “Kredi kartında rekabeti artırıcı düzenlemeler üzerinde çalışıyoruz. Bankalardan gelen talepleri değerlendiriyoruz” dedi. Öztekin, “Kredi kartında limit taşıma gibi değişiklikler üzerinde çalışıyoruz” diye devam etti.

Türk bankacılık sektörüne yabancı ilgisi sürüyor

Öztekin, "3. Arap-Türk Bankacılık Forumu'nda yaptığı konuşmada ise Türk bankacılık sektörünün ulaştığı noktaya değindi. Türk bankacılık sektörünün gelişmiş ülkelerdeki bankacılık sektörüne göre geçmişinin daha yeni olduğunu belirten Öztekin, tecrübe açısından nispeten geride olunmasına rağmen Türk bankacılık sektörünün Avrupa standartlarında olduğunu ve kriz döneminde taraflı tarafsız tüm kesimlerce takdir edildiğini ifade etti.  

"İftiharla söylemeliyim ki son krizde bankalarına kaynak aktarmayan ender ülkelerden birisi olduk" diyen Öztekin, bu sağlamlığın ardında güçlü denetim yapısının ve çok sayıda nitelikli iş gücü ile gelişmiş teknoloji olduğunu dile getirdi.

 Öztekin, bu sağlamlık sayesinde dünyada krizin etkileri devam ederken, Türk bankacılık sektörüne yabancı ilgisinin sürdüğünü vurguladı.  
 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir