Kur sakin başladı, faizin yönü yukarı

Kur ve faizde dış piyasalar, dış ticaret verileri ve repo ihaleleri izlenecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gelişmekte olan piyasalardan çıkışların devam etmesine paralel dün yükselişin hızlandığı kur güne nispeten sakin başlarken, faizde satış eğilimi sürüyor. Piyasalarda dış gelişmeler, dış ticaret verisi, repo ihalesi ve TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın konuşması izlenecek.

Veri gündeminin yoğun olduğu yurtdışında ise saat 12:00'de euro bölgesi enflasyon ve işsizlik, saat 15:30'da ABD kişisel gelirler ve çekirdek PCE saat 16:45'te ABD Chicago PMI ve saat 1655'te ABD Michigan tüketici güven endeksi açıklanacak.

Öte yandan TCMB Başkanı Erdem Başçı saat 14:30'da Uluslararası İstanbul Finans Kongresi'nde konuşacak.

Ayrıca Hazine Haziran-Ağustos dönemi iç borçlanma stratejisini açıklayacak.

HSBC Portföy Stratejisti Ali Çakıroğlu, piyasaların güne temkinli başlangıç yapmasını beklediğini ve TL'deki gelişmelerin izleneceğini söyledi. Dış ticaret verisi ile repo ihalelerinin önemli olacağını belirten Çakıroğlu,"Beklentilerin üzerinde gelecek dış ticaret açığının piyasalardaki satış baskısını artırabileceğini, özellikle faizler tarafındaki yükseliş eğiliminin bugün için de sürebileceğini tahmin ediyoruz. Bununla birlikte sepetin2.1470-2.1670 aralığında hareket etmesini bekliyoruz" dedi.

Dün akşam saatlerinde Ocak 2012'den bu yana en yüksek olan 2.16 seviyesini aşan sepet bazında TL bu sabah 2.1546 seviyesindeydi.

Tahvil-bono piyasasında dün spot kapanışta yüzde 5.78, valörlüde son işlemlerde yüzde 5.79 seviyesinde olan 13 Mayıs 2015 itfalı gösterge tahvilin bileşik faizi, bu sabah yüzde 5.82 seviyesinde.