Küresel piyasalar sakin seyrediyor

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın politika faizini değiştirmemesinin ardından sakin bir seyir izliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) dünkü toplantısının ardından açıklanan karar metninde, FOMC üyelerinin politika faizini yüzde 0,50-0,75 aralığında sabit tutma kararının oy birliğiyle alındığı belirtildi.

ABD ekonomisinin "ılımlı" büyümesini sürdürdüğü ifade edilen metinde, aralık ayında yapılan son FOMC toplantısından sonraki verilerin, iş gücü piyasasının güçlenmeye devam ettiğini gösterdiği kaydedildi. Metinde, bir sonraki faiz artışına ilişkin herhangi bir ipucu verilmedi.

Bu gelişmeler sonrasında Wall Street'te de karışık bir görünüm ortaya çıktı.

S&P 500 endeksi dört günlük kayıpların ardından yatay bir seyre dönerken, ABD hisse piyasaları Trump'ın göç konusundaki sert tutumunun ABD istihdam piyasasına yetenekli işçi girişini azaltacağı ve jeopolitik gerilimleri artıracağı endişelerini yaşıyor.

ABD'nin 10 yıllık gösterge Hazine tahvil getirileri dün yüzde 2.518'e kadar çıkmasının ardından hafif bir gerileme göstererek yüzde 2.479 oldu.

Bu sabah itibariyle baktığımızda, Asya borsaları Fed'in ekonomiye dair iyimser tutumunu sürdürerek bir sonraki faiz artışı için bir sinyal vermediği toplantısı sonrasında dört ayın zirvesini gördü.

Her ne kadar ABD ve dünyanın diğer bölgelerinden gelen güçlü ekonomik veriler riskli varlıklara talebi desteklese de, ABD Başkanı Donald Trump'ın politikalarına dair belirsizlik ve endişeler piyasaları diken üstünde tutmaya devam ediyor.

Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.6 yükselerek Ekim ayının ortasından bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Japon Nikkei endeksi ise yüzde 0.3 geriledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir