Küresel piyasaların tadı yok

Küresel piyasalar genel olarak negatif bir seyir izlerken, bugün Almanya'da büyüme ve ABD'de enflasyon verisinin yatırımcıların odak noktasında olacağı belirtiliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'de dün açıklanan Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE) beklentilerin üzerinde yıllık yüzde 2,5 artarak şubat 2012'den bu yana en yüksek seviyesine çıkarken, haftalık işsizlik başvuruları 236 bine geriledi. Ayrıca dün bir konuşma yapan ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şube Başkanı William Dudley, korumacı ekonomik politikaların uzun dönemde ekonomiye zarar vereceğini söyledi.

New York borsası veri ve açıklamaların ardından daha çok hisse bazlı hareketlerin öne çıktığı günü sınırlı da olsa düşüşle tamamlarken,kayıplarını üst üste üçüncü güne taşıdı. Dün Dow Jones endeksi gün içinde yaklaşık 3 haftanın en düşük seviyesini görmesine karşın, bu seviyelerden gelen tepki alımlarıyla kayıplarının önemli bir kısmını telafi etti ve günü yüzde 0,11 azalışla tamamladı. S&P 500 ve Nsdaq endeksi de yüzde 0,22 değer kaybetti.

Avrupa borsaları

Avrupa tarafında, dün İngiltere Merkez Bankası (BoE) beklentiler doğrultusunda faiz ve para politikasında değişikliğe gitmezken, ekonomiye ilişkin tahminlerinde revizyona gitti. 2017 yılına ilişkin büyüme ve enflasyon beklentisini aşağı yönlü revize eden BoE, 2018 yılına ilişkin büyüme beklentisini ise yukarıya çekti.

Dün Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,36 ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,32 değer kaybederken, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yatay bir seyir izledi. Analistler, dün pay piyasalarında kar satışlarının etkili olduğunu belirterek, bugün Almanya'da büyüme verisinin detaylarının ve Avro Bölgesi sanayi üretimi verisinin takip edileceğini ifade etti.

Asya borsaları

Asya borsaları, Çin ve Hong Kong hariç, negatif seyretti.

Japonya'da Nikkei 225 endeksi, dolar/yen paritesindeki gerilemenin etkisiyle yüzde 0,39 değer kaybederek 19.883,90 puandan kapandı. Çin'de Şanghay bileşik endeksi ise yüzde 0,67 artışla 3.081,332 puanda seyrediyor.

Güney Kore'de Kospi endeksi günü yüzde 0,45 kayıpla 2.286,02 puandan tamamlarken, Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 0,19 değer kaybederek 30.194,73 puanda, Hong Kong'da Hang Seng endeksi ise yüzde 0,09 primle 25.148,80 puanda seyrediyor.