Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan: 2024'te katılım finansta %50 büyüme bekliyoruz

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, yıl sonunda katılım bankacılığı için yüzde 70'e yakın büyüme beklediklerini belirterek, "Katılım finansın geçmiş yıllarda olduğu gibi 2024'te de sektörün üzerinde bir aktif büyüme sergileyeceğini düşünüyoruz. 2024'te yüzde 50'ler seviyesinde bir büyüme öngörüyoruz” dedi.

Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uyan, 2024'ün ikinci yarısında başlamasını bekledikleri enflasyondaki düşüşün, finansmana erişimin rahatlamasına ve bankacılık sektörü düzenlemelerinde bir miktar sadeleşmeye gidilmesine neden olmasını beklediklerini ifade etti.

Ufuk Uyan, 2023'ün 9 ayında, aktif büyüklükte kamu bankalarının yüzde 48 büyüdüğünü, bankacılık sektörünün aktif büyüklüğündeki kamu payını dikkate aldıklarında, yıllık bazda aktif büyüme oranındaki yüksek sektör büyümesinin kamu taraflı olduğunu gördüklerini söyledi.

"Net kârı yüzde 87 artırdık"

Kuveyt Türk'ün 9 aylık performansına değinen Uyan, Kuveyt Türk'ün 2023'ün 3. çeyreğindeki net kârını geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 87 artırarak 17 milyar liraya çıkarmayı başardıklarını, öz varlıklarını 39 milyar liraya, aktif büyüklüklerini ise 590 milyar liraya ulaştırdıklarını bildirdi.

Uyan, "Önümüzdeki dönemde müşteri tabanımızı genişletip müşterilerimizin bankamız ile olan ilişkilerini derinleştirmeyi hedefliyoruz. Böylece müşterilerimizi daha yakından tanıyıp onların finansal çözüm ortağı olmayı arzuluyoruz. 2025'e ulaştığımızda en iyi müşteri deneyimini 10 milyon müşterimize sunmayı hedefliyoruz. Müşterilerimizi tüm faaliyetlerimizin ana odağına almaya devam edeceğiz" diye konuştu.