Masai: Faizdeki aşırı düşüş ekonomiyi baltalar

Masai, Japonya'nın uzun ve süper uzun vadeli devlet tahvili getirilerinde şu ana kadar yaşanan düşüşün 'aşırı' olduğunu ve bunun emeklilik fonları ile sigorta şirketlerinin karlılıklarına zarar verdiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Japonya Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Takako Masai, faiz oranlarında aşırı düşüşün ekonomiyi baltalayabileceğini belirterek, parasal gevşeme yoluyla enflasyon üretilmesine yönelik çabalara karşı olduğunun sinyalini verdi.

Borçlanma maliyetlerinde çok keskin düşüşün bankaların kar marjlarını kötüleştireceğini ve bunun bankaların kredileri artırma kabiliyetlerine zarar verebileceğini savunan Masai, Japonya'nın uzun ve süper uzun vadeli devlet tahvili getirilerinde şu ana kadar yaşanan düşüşün 'aşırı' olduğunu ve bunun emeklilik fonları ile sigorta şirketlerinin karlılıklarına zarar verdiğini vurguladı.

Masai, "Bu gelişmelerin finansal sistemin fonksiyonunun sürdürebilirliği konusunda bir kuşku ortaya çıkarması ve ekonomik aktivite üzerinde negatif bir etki yapması olası" diye konuştu.