MB, ekonomistlere sunum yaptı: Enflasyonda önemli düşüş olacak

MB banka ekonomistlerine yaptığı sunumda, baz etkisinin de katkısıyla enflasyonda bu aydan itibaren önemli derecede düşüş olacağını belirtti. Sunumda, enflasyonda belirgin bir iyileşme sağlanana kadar 'sıkı duruş'un korunacağı vurgulandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) banka ekonomistlerine yaptığı sunumda, "Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer faktörler yakından takip edilecek ve getiri eğrisini yataya yakın korumak kaydıyla enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar sıkı para politikası duruşu korunacaktır" ifadelerine yer verildi.

TCMB'nin, banka ekonomistleri ile yapılan bilgilendirme toplantısında yaptığı sunum, Bankanın internet sitesinde yayımlandı.

Sunumda, sıkı para politikası duruşu ve makro ihtiyati önlemlerin, kredi büyüme hızlarını makul seviyede tuttuğu belirtilirken, Para Politikası Kurulu'nun, 2014 yılında cari işlemler açığında önemli bir iyileşme beklediği ifade edildi.

Geçen yılın ortasından bu yana birikimli döviz kurundaki gelişmelerin yıllık enflasyon üzerindeki olumsuz etkisinin giderek azalacağı vurgulanan sunumda, şunlar kaydedildi:

"Baz etkisinin de katkısıyla, enflasyonda bu aydan itibaren önemli derecede düşüş gözlenmesi beklenmektedir. Bu değerlendirmeler ve küresel likidite koşullarındaki son iyileşmeler ışığında, Kurul bir haftalık repo faizinde ölçülü bir indirime gitti. Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer faktörler yakından takip edilecek ve getiri eğrisini yataya yakın korumak kaydıyla enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar sıkı para politikası duruşu korunacaktır."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir