Mevduat sigortasına uygulanan mevcut limit yeterli

Hakan Ateş, Denizbank'ın Kiler Alışveriş ile ortak hayata geçirdiği Kiler Bonus'un tanıtım toplantısında TMSF ile ilgili soruyu yanıtladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, mevduata uygulanan mevcut sigorta limitini yeterli gördüğünü ve söz konusu limitin artırılmasının bankalara ilave yük getireceğini söyledi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) sigortaya tabi mevduat ve katılım fonu limit tutarının 50,000 TL'den 100,000 TL'ye yükseltilmesinin kararlaştırıldığını ve bu değişiklik için yeni yönetmelik hazırladıklarını geçen hafta açıklamıştı.

Denizbank'ın Kiler Alışveriş ile ortak hayata geçirdiği Kiler Bonus'un tanıtım toplantısında TMSF'nin söz konusu çalışması ile ilgili soru üzerine Ateş, "Bankalar olarak munzam karşılık yatırıp faiz almıyorsunuz. Bunun getirdiği yükü düşünün... TMSF'nin ilave yük getirmesini sevinerek karşılamayacağımız ortada. Tasarı henüz kanunlaşmadan sonuçları üzerinde konuşmak olmaz. Ancak tasarrufa verilen güvence bir bankacı gözüyle yeterli görünüyor" dedi.

Ateş, Merkez Bankası'nın yüzde 15 olarak açıkladığı kredi limiti ile ilgili soru üzerine de, yıl içinde hem Merkez Bankası'nın hem de bankaların mevcut gidişatı izleyerek aksiyon aldığını belirterek, "Küresel gelişmeler, ihracat vecari açıktaki gelişmeler belirleyici olacaktır. Yıl içinde değerlendirmeler olur. Gerekli görülmesi halinde sektör geri çekilmesini bilecektir" diye konuştu.

Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, yıl sonunda kredi büyümesinin yüzde 15'e yaklaşmasını beklediklerini ve bu seviyenin yüzde 4'lük büyüme hedefi için yeterli olduğunu söyleyerek, bunun üzerinde kredi büyümesi olduğunda gerekli görüldükçe makro ihtiyatı sıkılaştırma adımlarının atılabileceğini söylemişti.

Kiler Bonus'la yüzde 30 tasarruf fırsatı

DenizBank, Kiler Grubu ile Kiler Bonus ortak markalı kart projesini hayata geçirdi. Kiler Bonus sahipleri market harcamalarında %30’a varan oranlarda tasarruf edecekler. Kart sahipleri Bonus’un tüm fayda ve fırsatlarından yararlanırken Kiler Kazanç Kart’ın özelliği olan kazanç puan toplamaya da devam edecekler. Lansmana özel kampanya ile 12 Şubat – 31 Mayıs 2013 tarihleri arasında Kiler Bonus’la yapılacak ilk 100 TL’lik Kiler alışverişlerinde 50 TL bonus kazanılacak.

Toplantıda verilen bilgiye göre, 1.5 milyon Bonus Card, toplamda da 2.2 milyon adet ticari karta ulaşan Denizbank, Kiler Bonus ile 3 yıl içinde 150,000 yeni kart sahibine ulaşmayı hedefliyor.