Moody's'ten kredi notu ile ilgili açıklama!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, piyasa spekülasyonları üzerine yorum yapmayacağını ve Türkiye'nin kredi notunun pozitif görünümü izleyen 12-18 ayda artırılabileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, piyasa spekülasyonları üzerine yorum yapmayacağını ve Türkiye'nin kredi notunun pozitif görünümü izleyen 12-18 ayda artırılabileceğini söyledi.

Moody's 20 Haziran 2012'de Türkiye'nin kredi notunu bir kademe artırarak yatırım yapılabilir seviyenin bir kademe altı olan Ba1'e yükseltmiş, kredi notu görünümünü ise pozitif olarak açıklamıştı.

Moody's yetkililerinin geçtiğimiz haftalarda Türkiye'de bir dizi görüşmeler yapması Moody's'in kredi notunu artıracağı beklentilerini arttırdı ve piyasalarda bu beklenti fiyatlanmaya başladı.

Reuters'ın sorularını yazılı olarak yanıtlayan Moody's, "Gelecekteki kredi notu hareketleriyle ilgili spekülasyon yapamayız, mevcut (pozitif) görünüm gelecek 12-18 ay içinde kredi notunun olası yönünü gösteriyor" dedi.