Nomura:TCMB faizi değiştirmeyebilir

Nomura, TCMB'nin Ocak ayı ortasından yaptığı Geç Likidite Penceresi sıkılaştırmasının risk iştahının güçlü olduğu dönemlerde Türk Lirası lehine çalıştığını, ancak bunun riskten kaçınma dönemlerinde performans düşüklüğünü engellemek için yeterli olmadığını  söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TCMB'nin 16 Nisan referandumu öncesinde daha az geleneksel olmayan bir sıkılaştırmaya gitmesi gerektiğini düşünen Nomura, "Gecelik  borç verme faizinde 175 baz puanlık bir artırım yapılması ve  faizin yüzde 11,0'a yükseltilmesi TCMB'ye tüm fonlamayı marjinal fonlama oranını düşürmeden bu pencereye kaydırma imkanı verir. Eğer  ihtiyaç var ise bu faiz artırımını Geç Likidite Penceresi faizinde 200 baz puanlık bir artışla beraber yapmak TL'de kısa pozisyon alımlarını engeller" değerlendirmesini yaptı.

Ancak böyle bir faiz artırımı kararı için ön şartın Türk Lirası'nda  bir satış yaşanması olduğunu belirten Nomura, FOMC'nin yapacağı  bir faiz artırımı TL'de güçlü bir satışa yol açmadığı takdirde TCMB'nin Perşembe günü Geç Likidite Penceresi faiz oranını değiştirmemesi veya 25-50 puan artırmasının daha olası göründüğünü  vurguladı.

ECB yönetiminde olmak istiyorECB yönetiminde olmak istiyor

 

Bu konularda ilginizi çekebilir