Not artışının zamanlaması 'siyasi' değil

Dunya.com'un sorularını yanıtlayan Moody's analisti, not artışının Başbakan Erdoğan'ın ABD ziyaretine rastlamasının altında siyasi nedenler yattığı şeklindeki yorumları reddetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mehmet Dayıoğlu - Ferhat Polat

İSTANBUL - Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye analisti Sarah Carlson, not artışıyla ilgili Dunya.com'un sorularını yanıtladı.

Carlson, 'not artırma kararının geç kalmış bir karar olduğu yönündeki yorumları' değerlendirirken, "Türkiye'nin ülke notunu etkileyecek tüm gelişmeleri ve faktörleri sürekli izliyoruz. Kilit ekonomik ve kamu maliyesi göstergelerinde son meydana gelen gelişmeler üzerine notu yükseltmeye karar verdik. Bu göstergelerin, yapısal ve kurumsal reformlar ilerledikçe daha da iyi olmasını bekliyoruz" dedi.

Not artış kararının Başbakan Erdoğan'ın ABD ziyaretine rastlamasının 'manidar' bulunduğu şeklindeki görüşleri de değerlendiren Carlson, iddiaları reddederken, "Not değişikliği tamamen kredi kalitesi üzerinde yaptığımız gözlemlere dayalı" ifadelerini kullandı.

Carlson, yeni bir not artışı için Türkiye'den beklentileri ve Merkez Bankası'nın politikalarını nasıl değerlendirdikleri şeklindeki sorulara ise yorum yapmamayı seçti.

Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu perşembe günü "Ba1"'den "Baa3"e yükselterek 'yatırım yapılabilir ülkeler' düzeyine çıkarmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir