'Not düşürmeyi adet haline getirdiler'

TESK Genel Başkanı Palandöken, "Yabancı kredi değerlendirme kuruluşları Türkiye’nin kredi notunu düşürmeyi adet haline getirdi" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu düşürmesine ilişkin, "Yabancı kredi değerlendirme kuruluşları Türkiye’nin kredi notunu düşürmeyi adet haline getirdi." ifadesini kullandı.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, Fitch'in Türkiye ekonomisine yönelik kararına değindi.

Kredi değerlendirme kuruluşlarının Türkiye'nin kredi notunu düşürmeyi adet haline getirdiğini vurgulayan Palandöken, şöyle devam etti:

"Bu tür taraflı uygulamalar bizim yeni fırsatlar uygulamamıza sebep olur. Burada ekonomik göstergelerde önemli olan hayat standardıdır. Piyasaların daha hareketli hale getirilmesi için alternatif çözümler üretilmeli. Ekonomide alınan son kararlar zaman içerisinde Türkiye'nin ne kadar olumlu adımlar attığını gösterecektir."

"Ekonomi yeniden tırmanışa geçecek"

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu düşürmesine ilişkin, bölgesel risklerin nispeten düşme meyli olan ilk çeyrekte ve referandumla gelecek güven tazeleme psikolojisi ile ülke ekonomisinin yeniden tırmanışa geçeceğini bildirdi.

Koca, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, uluslararası derecelendirme kuruşlarının Standard & Poor's (S&P) ve Fitch'in Türkiye'nin notu hakkında olumsuz kararlar verdiğini anımsatarak, sürprizler yapabilen Türkiye'nin 2008 krizinden bu yana tüm ülkelerin performansları incelendiğinde her zaman ilk 5 içerisinde bulunmayı başardığını aktardı.

Son zamanlarda bölgesel risklerin artışı dolayısıyla bir stres yaşandığını belirten Koca, "Terör hadiselerinin dünyada ülkemizi görünür kıldığı olumsuz fotoğrafların sayısı yüksektir. Evet bir darbe girişimine muhatap olmuş bulunuyoruz. Ancak tüm bunlara rağmen ülkemiz ciddi anlamda bir performansla ve son derece yüksek bir moralle ekonomik mücadelesini de vermeye devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Fitch ve S&P kararları baskıyı artırabilirFitch ve S&P kararları baskıyı artırabilir