"Not indirimi, borçlanmada sıkıntı yaratmaz"

Akbank Genel Müdürü Binbaşgil, not indirimi sonrası yurtdışı borçlanma maliyetlerinde cüzi artışlar olabileceğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Moody's'in not indirimi ardından yurtdışı borçlanma maliyetlerinde 25-50 baz puan gibi "cüzi" artışlar olabileceğini ancak dış borçlanma konusunda bankacılık sektörünün bir sıkıntısı olacağını düşünmediğini söyledi.

Akbank'ın Tek Durak Kurumsal Yatırım Bankacılığı konseptini tanıttığı basın toplantısında konuşan Binbaşgil, kredi notu indirimi sonrası dış borçlanmaların nasıl etkileneceğine yönelik bir soru üzerine "Yurtdışı borçlanma maliyetlerinde ufak tefek artışlar olabilir, belki 25-50 baz puan gibi cüzi bir şey olur ancak bu çok önemli değildir" dedi.

Binbaşgil, "Not indirimi sonrasında yurtdışı borçlanma konusunda bankacılık sektörünün çok sıkıntısı olacağını düşünmüyorum" diye konuştu.

Binbaşgil, son üç ayda yurtdışından 3 milyar dolarlık borçlanma yaptıklarını, bunun 1.8 milyar dolarının ortalama beş yıl olmak üzere uzun vadeli olduğunu söyledi.
Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, yüksek dış finansman gereksiniminden kaynaklanan risklerin artması ve ekonomik büyüme ile politika yapıcı ve uygulayıcı kurumların zayıflamasını gerekçe göstererek 24 Eylül'de Türkiye'nin yatırım yapılabilir en düşük seviyede olan kredi notunu bir kademe düşürdü.

Binbaşgil arıca, Akbank'ta kredilerde toplam takip oranının sektörün bir puan altında yüzde 2.1 seviyesinde olduğunu söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir