Odeabank'ın net kârı 200 milyon dolar oldu

Odeabank Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Özkaya, 2016 net kârlarının bir önceki yıla göre yüzde 298 artışla 200,4 milyon dolar olarak gerçekleştiğini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Odeabank Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, bankanın 2016 finansal sonuçlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Türkiye'deki 4'üncü yıllarında, 2016 başında belirledikleri tüm hedeflerin üzerine çıktıklarını ifade eden Özkaya, sermayelerini artırarak tüm paydaşlara, yatırımcılara ve müşterilere güven verdiklerini, 2016'da IFC ve EBRD gibi saygın uluslararası finans kuruluşlarının ve ana hissedarları Bank Audi'nin katılımıyla, Türkiye'nin hassas bir süreçten geçtiği temmuz ayında 1 milyar liralık başarılı bir sermaye artırımı gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Özkaya, "Tamamen uluslararası yatırımcıların katkısıyla sermayemizi artırmamız teknoloji odaklı, yenilikçi ve kârlı büyüme stratejimize uluslararası piyasalarda duyulan güvenin göstergesiydi. Döviz kurunda yaşanan dalgalanmalara ve küresel piyasalardaki belirsizliğin yarattığı ekonomik durgunluğa karşın 2016 yılında net kârımızı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 298 artırarak 200,4 milyon liraya yükselttik. Aynı dönemde toplam kredilerimiz 26,4 milyar liraya, mevduatlarımız 29,3 milyar liraya, aktiflerimiz ise 38,3 milyar liraya ulaştı." diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir