OPEC'ten 'panik yapmayın' çağrısı

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Genel Sekreteri Abdullah El-Bedri, petrol piyasasının istikrarlı olduğunu belirterek, "İyi bir stoka sahibiz. Herkesin sakin olması lazım. Lütfen panik yapmayın" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VİYANA - Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Genel Sekreteri Abdullah El-Bedri, Avusturya'nın başkenti Viyana'daki OPEC'in Genel Merkezi'nde, "OPEC 2014 Dünya Petrol Görünümü" raporunun açıklanmasından sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Küresel enerji talebenin 2040'a kadar yüzde 60 artışla günlük 256 milyon varil petrol eş değeri seviyelere ulaşacağını vurgulayan El-Bedri, küresel petrol talebinin 2040'a kadar günlük 21 milyon varil artışla 111 milyon varile ulaşacağını söyledi.

El-Bedri, petrol üretim yatırımları ve maliyetlerinin durdurulmasını isteyerek, insanların paraya da ihtiyacı olduğunu ifade etti. Orta vadede 170 projenin bulunduğunu aktaran Bedri, "Piyasa çok istikrarlı. İyi bir stoka sahibiz. Herkesin sakin olması lazım. Lütfen panik yapmayın" diye konuştu.

El-Bedri, Rusya gibi OPEC üyesi olmayan ülkelerin de önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek toplantıya davet edilip edilmeyeceğine ilişkin soruya ise "Biz kimseyi toplantıya davet etmiyoruz. Biz sadece üye ülkeleri davet ediyoruz. Üye olmayan ülkeleri davet etmiyoruz" cevabını verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir