Petrol 45 doların üzerinde dengelendi

Brent petrolün varil fiyatı dün son 3 ayın en düşük seviyesine gerilerken, bugün 45 doların üzerinde dengelendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Brent petrolün varil fiyatı, ABD'de başkanlık seçiminin ardından enflasyon beklentilerindeki artışın etkisiyle yükselen dolarla dün son 3 ayın en düşük seviyesine gerilerken, bugün 45 doların üzerinde dengelendi.

ABD'de Donald Trump'ın seçim zaferinin ardından yeni başkanın ekonomik politikalarının ülkede enflasyonu artıracağı beklentileri gündeme gelirken, bu durum dolara olan talebin artmasına yol açtı. Dolar endeksinin dün 100,22 ile yaklaşık bir yılın zirvesini görmesinin ardından petrol başta olmak üzere emtia fiyatları ve gelişmekte olan ülke para birimleri ise satış baskısı altında kaldı.

Gelişmelerin etkisiyle Brent petrolün varil fiyatı dün 43,55 dolara kadar gerileyerek 11 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyeyi görürken, günü de 44,7 dolardan tamamladı.

Bugün ise 44,6-45,3 dolar bandında seyreden Brent petrolün varil fiyatı, saat 10.00 itibarıyla 45,1 dolardan işlem görüyor. Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise dünkü kapanış seviyesine kıyasla yüzde 0,9 artışla 44,2 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, bugün Euro Bölgesinde büyüme ve ABD'de perakende satışlar olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan Brent petrolün varil fiyatı için 43,4 doların destek, 45,7 doların ise direnç konumunda bulunduğunu kaydediyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir