Petrol, ABD verisiyle sert düştü

Petrol fiyatları, ABD'deki ham petrol stoklarının beklentilerin üzerinde artmasıyla birlikte kaydettiği sert kayıpları telafi etmeye çalışıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD ham petrol stoklarının dün açıklanan verilere göre rekor seviyeye yükselmesi petrol fiyaltının dün yüzde 5 gerilemesine yol açtı. Petrol fiyatları dünkü kaybın ardından bugün yüzde 0.8 artıda bulunuyor.

Bu sabah itibariyle Brent petrolün varil fiyatı 53.56 dolardan işlem görürken, ABD hafif petrolü 50.62 dolarda seyrediyor.

OPEC ile toparlanmaya çalışıyor

Petrol fiyatları dünkü keskin düşüşün ardından, petrol ihraç eden ülkelerin üretim kesintisi anlaşmasına yakından riayet ettiğini gösteren açıklamaların etkisiyle bugün artıda seyrediyor.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC üyesi olmayan üreticiler, bu yılın ilk yarısında petrol üretimini yaklaşık günde 1.8 milyon varil azaltmak için geçen yıl sonunda anlaşmaya vardı. Yatırımcılar ise ülkelerin anlaşmaya ne kadar sadık kaldığını yakından izliyor.

Kuveyt petrol bakanı dün OPEC'in anlaşmaya hedeflenenin üzerinde, yani yüzde 140 oranında katılım yaptığını, OPEC üyesi olmayan ülkelerde ise bu oranın yüzde 50-60 olduğunu söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir