Petrol düşüşe geçti

Petrol fiyatları, piyasada arz ile talebin denge bulması için küresel üretimin yüzde 10 gerilemesi gerektiği yönünde Venezüela'dan gelen açıklamaların ardından gerilerken; teknik göstergeler fiyatların gerileyeceğine işaret ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Venezüela Petrol Bakanı Eulogio Del Pino dün günde 94 milyon varil olan küresel petrol üretiminin tüketimi yakalamak için yüzde 10 civarı azalması gerektiğini söyledi.

Teknik göstergeler ise ABD hafif ham petrolü için 42.78 dolara ve bunun kırılması halinde 42 dolara doğru gerileyen bir seyre işaret ederken, Brent petrolünün 45.63 dolar desteğini test edebileceğini belirtiyorlar.

Bu sabah itibariyle Brent petrolü 45.81 dolardan, ABD hafif petrolü 43.08 dolardan işlem görüyor.

Pazar payı kapma yarışı

Venezüella Başbakanı Maduro'nun hafta sonu yaptığı açıklamalarda, 26-28 Eylül tarihleri arasında Cezayir'de düzenlenecek gayri resmi görüşmelerde OPEC üyesi ve OPEC üyesi olmayan üreticilerin petrol fiyatlarında istikrar için önlemler almaya yakın olduğunu söylemişti. Bunun ardından Venezuela Petrol Bakanı Eulogio Del Pino, küresel petrol piyasasında arz ve talep dengesinin yakalanabilmesi için üretimde %10'luk bir kesintiye gidilmesi gerektiğini açıkladı.

Ancak, yatırımcıların bu ihtimali oldukça düşük görmesi nedeniyle ham petrol fiyatlarında düşüş yaşandı.

Diğer taraftan, OPEC tarafında pazar payı kapma mücadelesi görüşmeler öncesinde negatif hava oluşturmaya devam ediyor.

Suudi Arabistan'ın petrol ihracatı temmuz ayında artış göstermiş, ülke günde 7 milyon 622 bin varil ihraç etti. Bunun yanında İran ise günde 4 milyon varil üretim kapasitesi için çalışmaya devam ettiklerini açıkladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir