Petrol fiyatları ayın zirvesinde

Brent petrolün varil fiyatı, küresel petrol arzının azalacağına yönelik beklentilerle 52,92 dolara çıkarak 1 Eylül'den bu yana gördüğü en yüksek seviyeye ulaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Brent petrolün varil fiyatı, dün ABD'de açıklanan haftalık petrol stokları verisinin, artış beklentilerine karşın 1,2 milyon varil düşmesinin ardından analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 50 doların üzerine çıktı ve 52,21 dolarla yaklaşık 1 ayın en yüksek seviyesini gördü. 

Bugün de yukarı yönlü seyrini 4'üncü güne taşıyan Brent petrolün varil fiyatı, 52,92 dolarla 1 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı ve şu dakikalarda 52,75 dolar düzeyinden işlem görüyor. 

Analistler, Brent petrolün varil fiyatının, Rusya'nın Suriye'de gerçekleştirdiği hava saldırıları sonrasında yükselişe geçtiğine işaret ederek, ABD'de petrol stoklarındaki gerilemenin de fiyatlardaki yukarı yönlü seyre ivme kazandırdığını vurguluyor. 

Petrol piyasasında özellikle son iki gündür alımların yoğunlaştığına dikkati çeken analistler, Brent petrolün varil fiyatının 52,6 doların üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda, 55 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini dile getiriyor. 

Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı ise dün 49 dolar sınırının üzerine çıkmasının ardından bugün de yukarı yönlü seyrini sürdürerek 49,70 dolarla 22 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyeyi gördü. 

Analistler, WTI'nın varil fiyatının yukarı yönlü seyrini devam ettirmesi durumunda 50,2 dolar seviyesinin direnç, muhtemel düşüşlerde ise 46,5 dolar seviyesinin destek olarak izleneceğini ifade ediyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir