Petrol fiyatları düşüşte

Petrol fiyatları, Çin'de ekonomiye ilişkin belirsizliklerin artmasının yanında, ABD'de açıklanan petrol stoklarının beklentilerin üzerinde yükselmesiyle kayıplarını artırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Brent petrolün varil fiyatı, Ukrayna ve Kırım'a yönelik gerginliklerin artmasıyla dün yükselişe geçmiş ve günü 108,37 dolardan tamamlamıştı. Dün akşam ABD'de açıklanan petrol stokları verisinin beklentilerin üzerinde artması ve Çin'in ekonomik büyümesine ilişkin tedirginliklerin artması ile bugün düşüşe geçen Brent petrolün varil fiyatı, 108 doların altına geriledi. Brent petrolün varil fiyatı şu dakikalarda 107,7-108,5 dolar bandında hareket ediyor. 

Analistler, Brent petrolün varil fiyatında 109,1 dolar seviyesinin direnç olarak izleneceğini belirterek, 107,6 doların ise güçlü destek olarak takip edileceğini ve bunun altına inilmesi durumunda kademeli olarak satış baskılarının artabileceğine dikkati çekiyor. 

ABD Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise pazartesi günü 100,8 destek seviyesinin altına gerilemesi sonrasında artan satış baskılarının etkisiyle dün 100 doların altına indi ve günü 99,39 dolardan tamamladı. Bugün de gerilemeye devam ederek düşüşünü 3. güne taşıyan ham petrolün varil fiyatı, kayıplarını artırdı. Ham petrolün varil fiyatı 98,53 dolara kadar inerken, şu dakikalarda 98,59 dolar seviyelerinden işlem görüyor. 

Analistler, ham petrolün varil fiyatında satış baskılarının artabileceğini kaydederek, 98,2 dolar seviyesinin üzerinde kalınmaması durumunda 96,7 dolar seviyelerine kadar geri çekilme yaşanabileceğine işaret ediyor.  

Bu arada, Amerikan Petrol Enstitüsü tarafından açıklanan verilere göre, ham petrol stokları 2,3 milyon varil artması yönünde olan beklentileri aşarak, bir haftada 2,6 milyon varil yükseldi. Distile ürün stokları ise 900 bin varillik beklentilerin altında 840 bin varil azaldı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir