Petrol fiyatları düşüşünü sürdürüyor

Dün 3 haftanın en düşük seviyesine gerileyen Brent petrolün varil fiyatı, bugün 110,59 dolardan işlem görüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Petrol fiyatlarında son iki haftadır gözlenen gerileme bugün de devam ediyor.

Brent türü ham petrolün varil fiyatı, bir süredir içinde bulunduğu düşüş trendini bugün de sürdürdü. Dün güne 112 dolar sınırından başlayan Brent petrolün varil fiyatı, Libya'da işgalci bir grubun, elinde bulundurduğu 2 petrol limanını yeniden açabileceğini açıklamasının ardından etkisini artıran satışlarla 12 Haziran'dan bu yana gördüğü en düşük seviye olan 110,88 dolara kadar geriledi ve günü 110,98 dolardan tamamladı. Bugün ise 110,50-111,08 dolar bandında hareket eden Brent petrolün varil fiyatı, şu dakikalarda 110,59 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, Brent petrolün varil fiyatının dün 112,3 doların üzerinde tutunamamasının ardından satış baskısının arttığına dikkati çekiyor. Düşüş trendinin devamında 110,2 doların güniçi destek konumunda bulunduğunu aktaran analistler, bu seviyenin altına inilmesi durumunda 200 günlük hareketli ortalamasının da geçtiği 109,3 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini kaydediyor.

Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı, art arda 6. işlem gününde de gerilemeye devam ediyor. WTI'nın varil fiyatı, dün ABD'de açıklanan petrol stokları verisinin beklentilerin üzerinde azalış kaydetmesinin ardından 105,50 dolara kadar yükselmesine karşın, kapanışa doğru gelen satışlarla günü 104,82 dolardan tamamladı. Bugün ise güne düşüşle başlayan WTI'nın varil fiyatı, şu dakikalarda 9 Haziran'dan beri gördüğü en düşük seviye olan 103,88 dolardan işlem görüyor.

Analistler, WTI'nın varil fiyatı için 105 dolar seviyesinin direnç konumuna geldiğine işaret ederek, geri çekilmelerin devamında 102,9 doların destek olarak takip edileceğini dile getiriyor.

Bu arada dün ABD Enerji Enformasyon İdaresi tarafından açıklanan verilere göre petrol stokları 3,2 milyon varil azaldı. Beklentiler, ABD'de petrol stoklarının 2 milyon varil gerileyeceği yönündeydi.

Bu konularda ilginizi çekebilir