Petrol fiyatları kritik seviyede

Brent ham petrolün varil fiyatı analistlerin kritik olarak değerlendirdikleri 50 dolar seviyelerinde hareket ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

OPEC kararı ardından başlayan yükselişi sürdüren Brent petrol, kritik 50 dolar seviyesinde hareket ediyor.

Brent ham petrolün varil fiyatı bu sabah ilk işlemlerde 50,09 dolardan işlem görüyor.

Geçtiğimiz hafta, OPEC toplantısı sonrasında hızlı bir yükseliş yaşayan ham petrol fiyatları yüzde 10'a yakın değer kazanarak haftayı sonlandırmıştı.

Analistlere göre; gayriresmi toplantıdan çıkan sonuçla birlikte petrol fiyatlarında yaşanan sert toparlanmanın ardından kısmı geri çekilmeler oluşabilir. Arzın kısılmasına ilişkin alınan bu kararın uygulamaya geçilmesi Kasım ayında gündeme gelecek. Ayrıca son olarak Rusya’dan gelen açıklamayla ekim - kasım ayında OPEC’le aktif görüşme içerisinde olacağını belirtti. Bu gelişmeler ile birlikte petrol fiyatlarında yukarı yönlü kanal güncelliğini koruyor.

OPEC Petrol Sepeti

OPEC Petrol Sepeti dün 0,29 dolar artışla 44,63 dolar/varil oldu.

OPEC Haber Ajansı OPECNA'dan yapılan açıklamaya göre, OPEC tarafından referans fiyat olarak belirlenen sepet fiyatı önceki gün de 44,34 Dolar/varil seviyesindeydi.

OPEC Petrol Sepeti, Saharan Blend (Cezayir), Girassol (Angola), Oriente (Ekvador), Rabi Light (Gabon), Minas (Endonezya, Iran Heavy(İran), Basra Light (Irak), Kuwait Export (Kuveyt), Es Sider (Libya), Bonny Light (Nijerya), Qatar Marine (Katar), Arab Light (Suudi Arabistan), Murban (BAE) ve Merey (Venezuela) petrol fiyatlarından hesaplanıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir