Petrol fiyatları Libya ile geriledi

Güne 106,36 dolar seviyelerinden başlayan Brent petrolün varil fiyatı, en düşük 105,22 dolara kadar geriledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Petrol fiyatları, Libya'nın doğusunda isyancı bir grubun elinde bulunan ve hayati öneme sahip petrol limanlarındaki ablukanın kaldırılmasının ardından geriledi.

Brent petrolün varil fiyatı, çarşamba günü Libya'nın doğusundaki limanların kontrolünü elinde tutan isyancı grubun, merkezi hükümetle diyaloğa hazır olduğuna yönelik haberlerle sert düşerek, 103,94 dolara kadar gerilemişti. Perşembe ve cuma günü ABD'de petrol stoklarının beklentilerin aksine gerilemesi ile yükselişe geçen Brent petrolün varil fiyatı, kayıplarının bir kısmını geri aldı.  

Brent petrolün varil fiyatı bugün ise Libya'nın doğusundaki limanlarda 8 aydır süren ablukanın kaldırılmasıyla petrol arzının artacağına yönelik beklentilerle hızlı düştü. Güne 106,36 dolar seviyelerinden başlayan Brent petrolün varil fiyatı, en düşük 105,22 dolara kadar geriledi. Brent petrolün varil fiyatı şu dakikalarda gelen tepki alımlarının etkisiyle 105,74 dolardan işlem görüyor.

Analistler, Brent petrolün varil fiyatı için Libya'dan gelecek haberlere paralel bir şekilde kademeli olarak satış baskısının devam edebileceğini belirterek, bu durumda 105 dolar ve sonrasında 103,20 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini kaydediyor.  

Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatında ise yatay bir seyir gözleniyor. Cuma günü 101,40 doları test eden ancak bu seviyede tutunamayan ham petrolün varil fiyatı, günü 101,11 dolardan tamamlamıştı. Ham petrolün varil fiyatında, bugün ise cuma günkü kazançların geri verildiği gözleniyor. Güne 101,13 dolardan başlayan ham petrolün varil fiyatı, en düşük 100,22 dolara kadar geriledikten sonra şu dakikalarda 100,44 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, ham petrolün varil fiyatında, 100,20 doların altına inilmesi durumunda satış baskısının artabileceğine ve 98,70 dolar seviyelerinin destek olarak takip edileceğine dikkati çekiyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir