Petrol fiyatları yılın zirvesinde

54 dolara yaklaşan Brent petrolün varil fiyatı, son bir yılın en yüksek seviyesinde bulunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Brent petrolün varil fiyatı, dün 53,7 dolarla Ekim 2015'ten bu yana en yüksek seviyeyi görmesinin ardından, bugün 52,8 dolar seviyelerinde yatay seyrediyor.

Brent türü ham petrolün varil fiyatı, dün İstanbul'da gerçekleştirilen 23. Dünya Enerji Kongresinde liderlerden gelen açıklamalarla yükselişe geçerek 53,71 dolarla son 1 yılın zirvesini görmesinin ardından günü yüzde 2,5'lik artışla 52,93 dolardan tamamladı.

Bugün ise 52,8-53,1 dolar dar bandında hareket eden Brent petrolün varil fiyatı, saat 10.15 itibarıyla 52,86 dolardan işlem görüyor.

Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise dünkü kapanış seviyesine kıyasla yüzde 0,1 azalışla 51,1 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, arz sınırlamasına ilişkin beklentilerin artmasının, petrol fiyatlarındaki yükselişi desteklediğini belirterek, 52,5 doların üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 54,2 doların direnç, bu seviyenin altında ise 51,3 doların destek olarak izleneceğini kaydediyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün kongrede yaptığı konuşmada mevcut koşullarda petrol fiyatlarının sabitlenmesi için petrol üretiminin kısıtlamasının doğru bir yöntem olduğunu düşündüklerini, bununla ilgili OPEC ülkelerinin girişimini desteklediklerini söylemişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir