Petrolde dalgalanma devam ediyor

Petrol fiyatlarında dün gün içerisinde satıcılı seyir görülse de gün sonunda yaşanan toparlanmayla yatay kapattı. Bu sabah ise hafif bir yükseliş yaşanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜNYA Online

Petrol fiyatları erken saatlerdeki kayıplarını silerek yeniden yükselişe geçse de piyasa aktörlerinin üreticiler tarafından petrol üretiminin dondurulması konusunda bir anlaşmaya varılmasına şüpheyle yaklaşması nedeniyle bu yükselişler sınırlı kaldı.

Brent ham petrolün varil fiyatı bu sabah 47.59 dolar, ABD türü ham petrolün varil fiyatı 45.14 dolar oldu.

API Stokları Takip Edilecek

OPEC üyelerinden ve petrol üreticilerinden gelen açıklamalar petrol piyasasında fiyat hareketlenmelerine sebep olmaya devam ederken İran Petrol Bakanı petrol fiyatlarının 55 dolar olması uygun olacaktır açıklamasında bulundu.

Bugün Amerika'da API petrol stokları yakından takip edilecek.

Diğer taraftan, bu veri öncesinde ABD cephesinde Fed Bej kitap raporunu doların seyri açısından izlemekte fayda var.

PETROL FİYATLARINI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

OPEC Petrol Sepeti

OPEC Petrol Sepeti dün 0,79 dolar düşüşle 42,78 dolar/varil oldu.

OPEC Haber Ajansı OPECNA'dan yapılan açıklamaya göre, OPEC tarafından referans fiyat olarak belirlenen sepet fiyatı önceki gün de 43,57 Dolar/varil seviyesindeydi.

OPEC Petrol Sepeti, Saharan Blend (Cezayir), Girassol (Angola), Oriente (Ekvador), Rabi Light (Gabon), Minas (Endonezya, Iran Heavy (İran), Basra Light (Irak), Kuwait Export (Kuveyt), Es Sider (Libya), Bonny Light (Nijerya), Qatar Marine (Katar), Arab Light (Suudi Arabistan), Murban (BAE) ve Merey (Venezuela) petrol fiyatlarından hesaplanıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir