Petrolde dip seviye görüldü mü?

Petrol fiyatları doların Asya'daki işlemlerde değer kazanması ve ABD ham petrol stoklarının beklentilerden fazla artmasının etkisiyle yüzde 1'in üzerinde geriledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Petrol fiyatları dün dünyanın en büyük ekonomisi ABD'ye yönelik iyimserliğin güç kaybetmesine yol açan zayıf verilerin ardından dolardaki değer kaybına paralel olarak yüzde 2 değer kazanmıştı.

Bir haftadır 48-50 dolar bandında seyreden Brent petrolü, fiyatlarda oynaklığa neden olacak piyasanın temellerine dair haber akışı olmadığı için kur hareketlerine bağlı bir seyir izliyor. Yatırımcılar ise bugün açıklanacak olan resmi ABD petrol stokları verisini izliyorlar.

Brent petrolün varil fiyatı sabah saat 09:10 itibariyle 49 dolar seviyelerinde seyrediyor.

Dengelenme çabası dikkat çekiyor

Son günlerde OPEC yetkililerinden petrol fiyatının dip seviyeye yakın olduğuna dair açıklamalar var. 

Ocak ayının geneli 45-50 dolar arasında dengelenme çabası içinde geçti. 

Analistlere göre; orta vadede düşüş trendi devam ederken kısa vadede 45 dolar seviyesi destek 50 dolar seviyesi direnç durumunda bulunuyor. 

Yükseliş için ne gerekli?

Uzmanlar, ileriye yönelik olarak halen bir arz ayarlamasının yapılmadığı petrol fiyatlarında talepte düşüş yaşanıyor olmasının gerilemenin ana nedenini oluşturduğunu ifade ediyor. Mevcut şartlarda arz yönlü bir değişikliğe gidilmediği veya küresel büyüme tahminlerinin yukarı revize edilmediği sürece, petrol fiyatlarından kalıcı bir yükseliş beklememek gerektiği vurgulanıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir