Petrolde OPEC toplantısı bekleniyor

Çarşamba günü gerçekleştirilecek OPEC toplantısı öncesinde Brent petrolün varil fiyatı 47 doların hemen altında bulunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Brent petrolün varil fiyatı, 30 Kasım Çarşamba günü gerçekleştirilecek Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) toplantısı öncesinde 47 doların altında seyrediyor.

Geçen hafta ABD'de açıklanan pozitif veriler ve dolardaki güçlenme ile 50 dolar sınırından 46,8 dolara kadar gerileyen Brent petrolün varil fiyatı, haftayı 47,09 dolardan tamamladı.

Yeni haftaya Asya piyasalarında 46,6 dolardan başlayan Brent petrolün varil fiyatı, en yüksek 47,4 dolara ulaştıktan sonra saat 10:45 itibarıyla 46,9 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise şu dakikalarda yüzde 0,7 azalışla 45,7 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, 30 Kasım Çarşamba günü gerçekleştirilecek OPEC toplantısı öncesinde katılımcıların bugün bir araya geleceğini, OPEC tarafından gelecek haber ve açıklamaların petrol fiyatlarının yönü üzerinde belirleyici olabileceğini kaydetti.

Analistler, teknik açıdan Brent petrolün varil fiyatında 45,5 ve 44,6 dolar seviyelerinin destek, 48 dolar seviyesinin ise direnç konumuna geldiğini bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir