Petrolde yükseliş hız kazandı

Petrol stoklarının azalacağına dair beklentilerin daha da güçlenmiş olması ve dün açıklanan API petrol stoklarının beklentilerin altında azalması petrol fiyatlarının yükselişini tetikliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Petrolde, Amerika'da dün API petrol stoklarının beklentilerin altında kalması sonrasında alımların devam ettiği görülüyor.

Brent petrolün varil fiyatı dün yüzde 2,5 yükselirken, cuma gününden bu yana değer kazancı yüzde 5'i aştı.

Petrol fiyatları, ABD'de stoklarda yaklaşık 30 yılın en büyük haftalık düşüşünün yaşandığını gösteren veriler üzerine kazançlarını artırdı.

ABD Petrol Enstitüsü (API) tarafından açıklanan ham petrol verileri geçtiğimiz hafta 12.1 milyon varillik düşüş olduğunu gösterirken, uzmanlar 200 bin varillik artış bekliyorlardı.

Eğer bugün ABD'den açıklanacak resmi rakamlar API rakamlarını doğrularsa Nisan 1985'ten bu yana en büyük düşüş yaşanmış olacak.

Petrol fiyatlarında dünkü primli kapanış sonrasında bu sabah alımların devam ettiği görülüyor.   

Bu sabah ilk işlemlerde Brent petrolün varil fiyatı 48,83 dolardan işlem görüyor. ABD hafif petrolü ise 46,24 dolarda bulunuyor.

Analistlere göre; bugün açıklanacak petrol stok verileri eğer bu beklentilerden ayrışırsa, yani stok verileri beklenenden yüksek gelirse o zaman petrol fiyatlarındaki yükseliş yerini düşüşe bırakabilir. 

Bu konularda ilginizi çekebilir