Piyasalar Bernanke'nin konuşmasına odaklandı

Bernanke'nin TSİ 17:00'de Jakson Hole'da yapacağı konuşmasında, yeni bir likidite programı açıklayıp açıklamayacağı merak ediliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İMKB 100 Endeksi günün ilk seansını 152 puan veya yüzde 0.23 artışla 66.305 puandan kapattı. İşlem hacmi 558.4 milyon TL olarak gerçekleşti.

Fed Başkanı Bernanke'nin Jakson Hole'da yapacağı konuşmaya odaklanan piyasalarda, alıcı ve yatay seyir hakim. Daha önceki iki parasal genişlemenin duyurulduğu bu toplantıda, FED Başkanı Bernanke'nin konuşması piyasaların en öncelikli gündem maddesini oluşturuyor.

Bernanke'nin TSİ 17:00'de yapacağı konuşmasının, yeni bir likidite programını kapsayıp kapsamayacağına bakılacak. Son günlerde yatırımcıların beklentileri toplantıda Bernanke'den açık bir sinyal gelmeyeceği yönüne dönmüş durumda.

Güne hafif satıcılı bir seyirle başlayan İMKB'de 65.803- 66.305 aralığında hareket edildi. İşlem hacmi sınırlı kalırken, endeks 152 puan artıda yer alıyor.

Döviz cephesinde, euro/dolar 1.2565 sentten işlem görürken, yurtiçinde dolar 1.8170, euro 2.2810 liradan el değiştiriyor.

Tahvil-bono piyasasında ise gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 7.63 ile önceki günkü kapanışın altında işlem görüyor.

Yurtdışında ise ABD vadeli ve Avrupa endekslerinde yüzde 0.3 ila 0. 6 arasında değişen değer artışları izleniyor.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir