Piyasalar güne alımlarla başladı

Piyasalar, TCMB toplantısı öncesinde güne hafif de olsa artıda başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsa İstanbul (BİST), Merkez Bankası'nın (MB) bugün gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı öncesinde yatay bir açılış gerçekleştirdi. 

Endeks, 186 puan artışla 76.046 puandan güne başladı. Hisse senetleri açılış itibariyle ortalama yüzde 0,25 oranında değer kazandı. 

VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Ekim sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 0.03 yükselişle 94.2250 seviyesinde işlem görüyor. Dolar/TL Eylül sonu kontratları ise yüzde 0.2 yükselişle 3.0150 seviyesinde seyrediyor.

Dün piyasaların kapanış saatlerinde 2.9985 olan dolar/TL, bu sabah 2.9970 seviyesinde güne başladı.

BİST 76 bine kadar geldi

Geçtiğimiz hafta Fed'in faizleri artırmama kararına küresel ekonomide artan belirsizliği neden olarak göstermesinin ardından borsalar cuma gününü düşüşlerle kapattıktan sonra dün küresel bazda bir toparlanma görüldü.

BIST de bu toparlanmanın yansıması ve ayrıca Fitch'in "yatırım yapılabilir" notunu korumasıyla 76 puana kadar tırmandı. 

Gözler Merkez Bankası'nda

Yurt içinde ve yurt dışında PPK toplantısının dışında beklenen herhangi önemli bir veri bulunmuyor. Analistler bu toplantıda önemli bir değişiklik beklemiyor.

Gedik Yatırım günlük borsa raporunda PKK toplantısı hakkında "Fed’in faizleri arttırmamış olması nedeniyle Merkez Bankası’nın para politikası araçlarında özellikle de faizlerde herhangi bir değişikliğe gitmemesini bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.