Piyasalar haftaya hızlı başladı

Geride kalan haftayı tarihi zirvede kapatan dolar yeni haftaya düşüşle başlarken, Borsa İstanbul yüzde 1'i aşkın bir kazançla açıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD başkanlık seçimlerinden sadece iki gün önce gelen bir açıklama ile Hillary Clinton'un başkanlık yarışı hakkındaki endişelerin hafiflemesiyle küresel piyasalarda alıcılı seyir ortaya çıkarken, yurtiçi piyasalarda da önemli kazanımlar görülüyor.

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi, 934 puan artışla 75.201 puandan açıldı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 1,23 oranında değer kazandı.

Dolar kuru ise tarihi zirveden uzaklaşmaya başladı.

HDP'li 7 milletvekilin tutuklanması, Diyarbakır'da gerçekleşen bombalı saldırının içeride siyasi tansiyonu artırmasıyla 3.1769 ile tarihi zirvesini test eden dolar/TL bugün güne 3.15 civarında başladı.

Bankacılar S&P'nin "beklenmedik" not görünüm artışının da desteğiyle iyimserlikle güne başlandığını belirtiyor. Kuru destekleyen bir diğer gelişmenin ise ABD piyasalarının bu hafta sonuçlanacak seçime ilişkin beklentiler olduğu kaydediliyor.

ABD'de Demokrat Parti başkan adayı Hillary Clinton'a yönelik FBI tarafından açılan soruşturmada yarın yapılacak seçimler öncesinde herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı açıklandı.

Küresel piyasalar bu açıklamadan destek bulurken, ABD endeks vadelileri de yüzde 1'in üzerinde değer kazandı. Bu sabah itibariyle Asya borsaları yükselişi sürdürüyor.

Küresel piyasalarda bugün Euro Bölgesi perakende satış verileri beklenirken, yurt içinde kritik bir veri beklenmiyor.

Dolarda tansiyon S&P ile düştüDolarda tansiyon S&P ile düştü

 

Bu konularda ilginizi çekebilir