Piyasalar hareketlenmeye başladı

Dolar kuru 3.52'nin üzerine çıkarken hisse senetleri sınırlı bir düşüş yaşadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bugün İngiltere piyasaları tatil nedeniyle kapalı olduğu için düşük hacimli sıkışık seyir devam ediyor.

Güne hafif pozitif başlayan Borsa İstanbul (BIST) 100 endeksi dar bantta düşük hacimli seyrini devam ettirerek ilk yarıyı yüzde 0,32 düşüşle 76.779 seviyesinden kapattı.

BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında önceki kapanışa göre 249,72 puan azalırken, toplam işlem hacmi 663 milyon lira seviyesinde gerçekleşti. İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 0,45 değer kaybederken, holding endeksi ise yüzde 0,09 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,67 ile metal ana sanayi, en çok gerileyen ise yüzde 2,14 ile gıda içecek oldu.

Güne yükselişle başlayan BIST 100 endeksi, 77.265,91 puanı görmesinin ardından gerileyerek 76.700 - 77.000 dar bandında, düşük işlem hacmiyle yatay bir seyir izledi.

Yurtdışı borsalarda da benzer şekilde hafif pozitif eğilim varken, BIST TL’deki değer kaybının da etkisiyle kar satışı eğilimini devam ettiriyor.

Yurtiçi tahvil faizlerinde sınırlı geri çekilme eğilimi oluşmasına rağmen TL’de sınırlı değer kaybı eğilimi var. Güne 3,51 seviyesinin altında başlayan dolar, bir ara 3,5258'e kadar çıktı. Kurda işlemler öğle saatleri itibariyle 3,52'den geçiyor.

Şeker Yatırım'ın analizine göre; yükseliş kanalını aşağı kıran endekste düzeltme süreci devam ediyor. Henüz düzeltmenin tamamlandığı yönünde işaret oluşmayan endekste yükselişin kuvvetlendirerek devam etmesi için 78.000 üzerinde hacimli kapanış görmemiz gerekiyor. Düzeltme süreci içindeki endeks 77.500 altında kaldıkça sırasıyla düşüşünü 76.000 seviyelerine kadar devam ettirmesi beklenir. Kısa vadeli teknik göstergelerdeki devam eden negatif eğilim ve momentumdaki zayıf görünüm endekste kısa vadede kar satışı baskısının devam edebileceğine işaret ediyor. Ancak orta vadeli göstergelerdeki görünüm şuan için oluşan satışların düzeltme niteliğinde olabileceğine ve kar satışı sonrası yükselişin devam edebileceğine işaret ediyor.