Piyasalar tepki alımlarıyla açıldı

Son günlerde önemli kayıplar yaşayan piyasalar, yeni güne tepki alımlarıyla başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsa İstanbul 100 (BİST 100) endeksi güne 335 puan artışla 77.687 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,43 oranında değer kazandı.

VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Ağustos sonu vadeli kontratları XU030c1 ilk işlemlerde yüzde 0.5 yükselişle 96.0250 seviyesinde işlem görüyor.

Yurt içinde veri akışının sakin olduğu bugün, gözler Fed'in bugün başlayan ve yarın sonlanacak olan toplantısından faiz artışına yönelik gelecek mesajlara döndü.

Gerilim piyasalarda baskı yaratıyor

Suruç'ta geçen hafta meydana gelen patlamanın ardından yurtiçinde saldırı olaylarının devam etmesi, PPK ve IŞİD'e karşı başlatılan askeri operasyonlar ve operasyonların ardından PKK'nın ateşkesi sona erdirmesi güvenlik endişelerini artırırken piyasalar baskı altında kalmayı sürdürüyor.

Diğer taraftan, dış piyasalarda Çin hisselerinde yaşanan derin kayıpların devam etmesiyle beraber risk iştahı da azalmaya devam ediyor. İç piyasada ise yaşanan son güvenlik olaylarının uzun vadede de etkilerinin devam edebileceği endişeleri ve bu süreçte henüz erken seçim olasılığının ortadan kalkmamış olması piyasanın satış baskısının daha sert hissedilmesine neden oluyor.

Geçen haftadan bugüne güvenlik güçlerine ilişkin saldırılar devam ederken dün ise Muş-Malazgirt Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız düzenlenen silahlı saldırı sonucunda şehit oldu.

Koalisyon görüşmeleri devam ediyor

Güvenlik endişelerine ek olarak seçim sonrası henüz hükümetin kurulamamış olması da TL ve TL cinsi yatırım araçlarında satış baskısının benzer ülkelere göre daha sert yaşanmasındaki bir başka önemli etken. Bu kapsamda AK Parti ve CHP'nin bugün saat 13:00'da başlaması beklenen koalisyon görüşmeleri de yakından takip ediliyor.