Piyasalarda herkes gardını aldı, beklemeye geçti

Türkiye’de koalisyon çalışmalarını yakından izleyen piyasa uzmanları, küresel piyasalarda yaşanan iyimser havanın aksine dün başlayıp bugün sonuçlanacak Fed toplantılarından daha şahin bir çıkış bekliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BORSA / FİNANS SERVİSİ - Küresel piyasalarda yaşanan iyimser havanın aksine bu defa Fed’den biraz daha şahin bir açıklama bekleyen ve içeride de koalisyon görüşmelerini takip eden analistler “Gardımızı aldık bekliyoruz” dedi.

Koalisyon görüşmelerinin ilk turda sonuçlanmasını beklemeyen hatta Meclis Başkanlı'ğını hükümet kurma çalışmaları için ilk sınav olarak gören piyasalarda analistler, bunun Fed açıklamalarıyla gelebilecek olası bir dalgada Türk varlıklarında fazladan satış sebebi olarak kullanılabileceğine işaret ediyor.

Analistler, haziran toplantısının Fed için para politikasında normalleşme adımlarına geçmek için hayati öneme sahip, kritik bir toplantı olacağı tanımlarını yaparken “Bu akşam sonuçlanacak Fed toplantısı çok kolay sindirilemeyecek. Faiz projeksiyonu ve ardından gelecek açıklamalar güvercin çıkmayabilir. İyimser bir bakış açısı ile fiyatlama yapılıyor ama ters köşe olma ihtimali yüksek. Faiz tahminlerini aşağıya indirmezlerse bu yıl 2 faiz artışı anlamına gelir. Çünkü piyasa bu yıl tek faiz artırımı bekliyor. Piyasa bir çalkalanır” dedi.

İç piyasada Ankara’dan gelen haberler konusunda ise analistler parti bağımsız ‘erken seçim mi?’ ‘hükümet mi?’ ihtimalleri içinden hükümet kurma eğiliminin daha yüksek olduğunu savunurken “ilk turda hükümet kurulamasa bile erken seçim ihtimali zayıf bir olasılık. Fakat yine Türkiye açısından uluslararası konjonktürün desteklemediği bir süreçten geçiyoruz. Dış rahatsızlık içeridekilerle birleşince sakin hava dağılabilir” yorumunu yaptı.

Bu konularda ilginizi çekebilir